Reacties na Standard – Zulte Waregem: “Dit is er over!”

© BELGA
Redactie KW

Het turbulente play-off 1-duel tussen Standard en Zulte Waregem lokte na afloop erg gemengde reacties uit.

Het waren vooral de rode kaarten en strafschoppen waarmee scheidsrechter Alexandre Boucaut strooide in Luik die voer voor discussie opleverden, of net niet. Francky Dury weigerde na afloop immers veel te zeggen voor de camera’s van Sporting Telenet en op de gebruikelijke persbabbel voor de geschreven media. “Je mag het me niet kwalijk nemen, maar ik ben te ontgoocheld om veel te zeggen.” De coach gaf wel te kennen dat de titelambities wat hem betreft mogen worden opgeborgen en dat Essevee zich nu op een Europees ticket moet richten.

Dury: “Kunnen ook met 8 spelers goed voetballen”

Dury werd in de zone van de tv-camera’s gefeliciteerd door Standardtrainer Guy Luzon, die vond dat de bezoekers al een seizoen lang op meerdere vlakken de beste ploeg van het land zijn. Een schouwspel van bedenkelijk niveau waarop Dury gevat antwoordde: “We kunnen ook goed voetballen met amper 8 spelers op het veld.” Een uitspraak waarmee hij naar de drie rode kaarten voor zijn team verwees.

Van der Elst scherp op Twitter

Analist Franky Van der Elst viseerde op Twitter vooral de wedstrijdleiding. “Sorry, maar dit is er over. Belachelijke wedstrijd. #rodekaarten #boucaut.” De bezoekende aanvoerder Davy De fauw had het over “twijfelgevallen van penalty’s”. En nog: “Normaal had er moeten voetbal gespeeld worden vanavond…”

“De titel is weg, dus moeten we met nog twee thuiswedstrijden te gaan vol focussen op de derde plaats”, klonk het bij Sven Kums, die de tv-beelden nog eens wou bekijken vooraleer een oordeel te vellen over zijn uitsluiting.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier