Racing Genk geeft titelkansen Zulte Waregem een knauw

© BELGA
Redactie KW

Essevee maakte tot twee keer toe een Limburgse voorsprong ongedaan, maar de drie punten binnenhalen zat er niet meer in.

Bij de thuisploeg keerde Olafur Skulason na een speeldag schorsing terug in de ploeg ten koste van Mamoutou N’Diaye. De wederoptredende Steve Colpaert nam opnieuw zijn plaats in het hart van de defensie in waardoor Bruno Godeau naar de linksback doorschoof om er de schorsing van Bryan Verboom op te vangen.

Racing Genk schoot het best uit de startblokken. In de 8ste minuut zette Ilombe Mboyo een actie op waarbij hij Vossen bereikte, maar Sammy Bossut voorkwam erger. Toen Karel D’Haene en Davy De fauw korte tijd later knullig tegen elkaar botsten, profiteerde Sekou Cissé. Onbaatzuchtig legde hij af tot bij Mboyo, die weinig moeite had om de 0-1 tegen de touwen te tikken. We kregen meteen een flashback naar de 0-4-zege van de Limburgers in het Regenboogstadion ongeveer een jaar geleden.

Conté redt op de lijn

Kort na het kwartier moest een attente Ibrhima Conté doelman Bossut bijspringen op de lijn, of Vossen had de 0-2 tegen de touwen getikt. De Rode Duivel liet kort daarna opnieuw de dubbele voorsprong liggen door zich te zelfzuchtig te tonen in de afwerking. Essevee wist in die eerste 15 minuten niet van wel hout pijlen gemaakt. Maar in hoge nood loopt er nog altijd ene Thorgan Hazard rond. Met een schot dat afweek op het hoofd van Kara Mbodj zette hij de 1-1 op het bord. Zulte Waregem met het geluk van de succesploeg, zeg maar.

Beter Essevee kort voor rust

Toch bleef Racing Genk aan zet. Op het halfuur liet Mboyo de thuisdefensie op links sterretjes zien, maar hij kreeg het leer niet tot bij een inlopende Vossen. Zulte Waregem antwoordde met een wippertje van Conté tot bij Théo Bongonda, de winger viseerde het zijnet. Hoe meer de eerste helft op zijn einde liep, hoe beter de thuisploeg in zijn spel kwam. Dat resulteerde in nog een tweetal kansen voor rust. Een grondscherend schot van Hazard ging net naast en een wegglijdende Idrissa Sylla mikte het leer over de kooi van Laszlo Köteles.

Vossen kopt onbegrijpelijk naast

De tweede helft was geen 5 minuten ver toen Genk een vlotte counter leek te gaan uitbuiten, maar Vossen kopte moederziel alleen voor Bossut onbegrijpelijk naast. De Esseveedefensie zag er weer niet goed uit. Maar Genk kreeg even later wel loon naar werken: Thomas Buffel deed zijn lob van vorige week tegen Silvio Proto nog eens over tegen een te ver uit zijn doel kamperende Bossut (1-2), die even later wel opnieuw Vossen van een doelpunt hield.

Wissel rendeert meteen

Francky Dury probeerde de bakens te verzetten door Godeau op te offeren voor Jens Naessens. Het werd een dubbele vervanging, waarbij ook een tegenvallende Conté werd vervangen door Raphaël Cacérès. De goed ingevallen Fransman lag meteen aan de basis van thuisgevaar, maar met zijn tweeën wisten ze geen raad met de voorzet van Thorgan Hazard. Een minuut later was het wel prijs: de bedrijvige Cacérès bracht de bal voor en Sylla tikte met de borst binnen. Een goal randje buitenspel. Nog 25 minuten had Zulte Waregem om, gesteund door een steeds luidruchtiger thuispubliek, de volle buit thuis te houden.

Genk aartsgevaarlijk op de counter

Essevee ging vol op zoek naar de bevrijdende treffer, maar moest aandachtig blijven voor een counterend Genk. Bij een van die tegenaanvallen – we waren dan al 84 minuten ver – kon Buffel een strakke voorzet van Vossen net niet in doel verlengen. Scoren in het slot zat er dit keer niet in, waardoor rood-groen na zijn laatste drie wedstrijden met een 2 op 9 achterblijft. Daarmee hebben de titelambities toch wel een knauw gekregen.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier