Poletanovic: “Kums overtuigde me om voor Zulte Waregem te kiezen”

Tom Van Houtte

Zulte Waregem heeft donderdagmiddag zijn nieuwste aanwinst Marko Poletanovic voorgesteld. “Ik ben fysiek in orde om te spelen tegen Racing Genk”, wist de Servische middenvelder.

Poletanovic is via een uitleenbeurt in het Regenboogstadion neergestreken, maar Zulte Waregem bedong een aankoopoptie bij zijn moederclub AA Gent. “Als mijn verblijf de eerste zes maanden meevalt, zou ik het liefst blijven”, aldus de man die voor Nieuwjaar amper 45 minuten speelde bij de Buffalo’s en bij een aantal oude bekenden van Essevee raad inwon. “Sven Kums vertelde me positieve zaken over deze club en ik legde ook mijn oor te luister bij ook Luka Milunovic, die ik ken van de nationale belofteploeg.” Milunovic brak in het seizoen 2011-2012 alvast geen potten bij Zulte Waregem.

Niet naar OHL

Poletanovic verduidelijkte ook waarom hij een aanbod van Oud-Heverlee Leuven afsloeg, maar zich wel liet verleiden door Zulte Waregem. “OHL is een degradatiekandidaat die defensief voetbal speelt. Voor mij was die club een stap achteruit geweest. Het spelsysteem van Zulte Waregem lijk sterk op de 4-3-3 die ik speelde bij Vojvodina en de club doet nog volop mee voor play-off 1. Dan is de keuze snel gemaakt.”

De Serviër kan op het centrale middenveld kan zowel de posities 6 als 8 bestrijken, maar drukt een lichte voorkeur uit voor een rol voor de defensie. “Wat niet betekent dat ik me niet aanvallend kan uitleven. Dat zal in een wisselwerking met Christophe Lepoint gebeuren. Ik scoor ook redelijk gemakkelijk. Mijn andere kwaliteiten? Een goede pass en dito schot. De rest zal je wel zien”, klinkt het een beetje mysterieus.

Poletanovic:
© BELGA

Poletanovic of Essikal

Of de nieuwkomer van Essevee vrijdagavond al aan de aftrap verschijnt in Genk, is nog een open vraag. “Ik ben fysiek paraat om te spelen, maar het zal moeten blijken of ik al 90 minuten aankan.”

Coach Francky Dury zegt morgenavond een keuze te zullen maken tussen Poletanovic (rechts op de foto uit zijn Gentperiode) en Karim Essikal. “Marko houdt goed zijn positie in verdedigend opzicht en is balvaster in de opbouw dan Karim, die dan weer zijn présence mee heeft en het goed deed tegen KV Oostende.” Dat zijn tweede nieuwe pion Henrik Dalsgaard in de Cristal Arena aan de aftrap verschijnt op de rechtsback, daar liet Dury niet de minste twijfel over bestaan.

(TVW-foto’s HDV/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier