Ondervoorzitter EsseveeFANS reist spelers achterna naar Marbella

Redactie KW

Het nieuwe jaar beginnen met een reisje naar Marbella? Goed idee, vinden ze bij Essevee. De spelers timmeren er aan de conditie om het tweede deel van het seizoen voor te bereiden, dinsdagnacht reisde een supportersdelegatie hen achterna. Onder hen ook Frank Vandorpe, ondervoorzitter van de overkoepelende supportersfederatie en verantwoordelijke van de supportersclub van Beveren-Leie en Desselgem.

45 jaar al volgt Frank Vandorpe (55) het wel en wee van Essevee van nabij. Aan de vooravond van de eerste matchen in 2020 heeft hij alvast een goed gevoel. “We spelen dit seizoen niet tegen de degradatie, dat is al veel beter dan de voorbije seizoenen. Toch hoeft de club van mij niet per se in play-off 1 te geraken. Dat zou natuurlijk een geweldige opsteker zijn, maar als we op plaats zeven of acht eindigen, zal deze campagne voor mij ook geslaagd zijn. Als we hoger willen mikken, moet er zeker in het verdedigende compartiment wel iets bij komen. Vooral op de flanken zou wat extra gezonde concurrentie welkom zijn, zowel links als rechts. Captain Davy De fauw is nog altijd van grote waarde, maar het is logisch dat zijn snelheid wat is afgebot. De huidige linksback, Mensah, zou volgens mij ook op het middenveld prima uit de voeten kunnen. Ach, ik weet het: dat is makkelijk gezegd. De beste stuurlui staan aan wal, hé.”

Gratis naar Jan Breydel

De kans dat Essevee de bekerfinale speelt, is volgens Frank kleiner dan de mogelijkheid op een ticket voor de top zes. “Ik denk dat het gros van de supporters had gehoopt op een dubbele confrontatie met KV Kortrijk in de halve finale. We hebben met de Kerels nog een appeltje te schillen na zes opeenvolgende nederlagen. Dat steekt wel bij de supporters, ja. Bij de spelers – zeker de buitenlanders – leeft dat minder. Ook tegen Club zijn we niet kansloos, maar we moeten realistisch zijn: blauw-zwart heeft veruit de beste kaarten en start als favoriet. Hopelijk kunnen we in de heenmatch, op Club, een mooie uitgangspositie behalen. Het is alvast een positief signaal dat het bestuur ervoor zorgt dat elke supporter de verplaatsing naar Jan Breydel gratis kan maken.”

Reizen naar Marbella kan niet gratis, maar dat weerhield Frank er niet van om, net als vorig jaar, samen met enkele andere diehards de spelers dinsdagnacht na te reizen en de stage op Marbella te volgen. “We wonen daar niet alleen de trainingen en de oefenmatch van vrijdag bij, maar leren de spelers ook op een andere manier kennen. Zo organiseerden we vorig jaar een gezamenlijke quiz. De sfeer zal vermoedelijk nog ontspannender zijn dan vorig jaar, toen het mes meer op de keel stond. Daarom ben ik al heel tevreden dat we nu niet te veel achterom moeten kijken in het klassement”, besluit hij. (BVC)