Olayinka en Walsh (Zulte Waregem) halen hun gram in hoger beroep

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft dinsdag vijf speeldagen schorsing, waarvan drie met uitstel, en een boete van 2.000 euro opgelegd aan Peter Olayinka. Zijn ploegmaat bij Zulte Waregem Sandy Walsh werd vrijgesproken.

Olayinka moet voor zijn drieste tackle op de kuit van Charleroimiddenvelder Marco Illaimaharita de wedstrijden tegen KV Mechelen en Standard geschorst toekijken. De Nigeriaanse aanvaller kreeg in eerste aanleg vier speeldagen schorsing plus een boete van 1.600 euro. Zulte Waregem ging niet akkoord met die straf en ging in beroep tegen dat vonnis. Hoewel het aantal schorsingsdagen verhoogd werd, moet Olayinka maar twee speeldagen schorsing effectief uitzitten. Er hangen hem tot 1 januari 2019 wel drie voorwaardelijke speeldagen boven het hoofd.

Ook Sandy Walsh, die in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi rood kreeg omdat hij aan de noodrem trok, haalde zijn gram. De vleugelverdediger van Essevee werd bestraft met één speeldag schorsing en 400 euro boete, maar de Geschillencommissie oordeelde dat de uitsluiting voldoende was. Zulte Waregem recupereert Walsh zo voor de belangrijke degradatietopper op het veld van KV Mechelen na de winterstop.