Oberlin en De Pauw leiden Zulte Waregem naar oefenzege in Deinze

De nieuwkomers Cameron Humphreys en Dimitri Oberlin kwamen allebei aan de aftrap. © (Foto TVW)

Essevee nam zaterdagavond in een oefenduel met 0-2 de maat van KMSK Deinze, club uit de eerste amateurklasse.

De bezoekers uit 1A toonden vooral in de eerste helft dat ze in aanvallend opzicht vooruitgang hebben geboekt tegenover de vorige duels in de voorbereiding. Kort na het kwartier bediende Oberlin, die wedstrijd na wedstrijd beter zijn draai vindt, De Smet, die foutief werd gestopt in de zestien. Oberlin liet de thuisdoelman vanaf de stip geen kans. Een tiental minuten eerder zette de Zwitserse spits De Smet al op weg naar de 0-1, maar toen werd het doelpunt na tussenkomst van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Na 72 minuten bezegelde De Pauw het Deinse lot helemaal met een rake vrijschop. Minpunt voor Essevee was dat ook Deinze aardig wat kansen versierde, al kon het die niet verzilveren.

Nog wachten op debuut Timotheou, Zarandia en Larin

Net voor de voorbereidingswedstrijd bij de Oost-Vlaamse buren officialiseerde Essevee de komst van de Australisch-Griekse verdediger George Timotheou en de Griekse linkerflankspeler Nikos Kainourgios, die de voorbije drie weken een bevredigende testperiode aflegde aan de Gaverbeek. Kanourgiois begon in Deinze aan de wedstrijd, terwijl Timotheou net als de Georgische nieuwkomer Luka Zarandia nog niet in actie kwam. De Canadese spits Cyle Larin krijgen we ook volgend weekend nog niet te zien in de oefenpot tegen Lokeren, want na de deelname met zijn thuisland aan de Gold Cup krijgt hij nog een tiental dagen vrijaf.

Startelftal Zulte Waregem: Bansen, Walsh, Humphreys, De fauw, Kainourgios, Seck, Marcq, De Pauw, Bjordal, De Smet, Oberlin.