Nieuwe Noor van Zulte Waregem voetbalt (bijna) zonder onderbreking

Tom Van Houtte

Een zomerstop of voorbereidingsperiode? Niet aan Fredrik Oldrup Jensen, de nieuwe Noorse middenvelder van Zulte Waregem, besteed. Het ziet er naar uit dat hij in één ruk van april tot Kerstmis zal spelen.

Een en ander heeft natuurlijk te maken met de voor ons ongewone periode waarin de Noorse competitie wordt afgewerkt, kwestie van niet te moeten voetballen tijdens de harde winters. “In mijn thuisland loopt de competitie van april tot december, dus is ze nu volop aan de gang”, aldus Jensen, die zichzelf omschrijft als een slimme controlerende middenvelder met redelijk wat technische bagage. “Met de trainer is wel afgesproken dat ik tijdens een of meerdere interlandbreaks enkele dagen extra vrijaf krijg. Niet dat ik al vermoeidheid begin te voelen, ik werd ook nog nooit met zo’n situatie geconfronteerd.” Aangezien de Noor dus al redelijk wat matchritme in de benen heeft is de kans niet gering dat hij zaterdag, ondanks nog maar vier keer met Essevee te hebben getraind, al meteen aan de aftrap verschijnt.

Europa League

De zoveelste zomeraankoop van Zulte Waregem – Oldrup Jensen ondertekende in het Regenboogstadion een contract voor vier seizoenen – werkte met zijn vorige werkgever Odds BK ook al twee voorrondes in de Europa League tegen illustere tegenstanders af. “En straks stap ik met Zulte Waregem de poulefase van het tornooi in, want ik heb me laten vertellen dat er vanaf dan geen rekening meer wordt gehouden met het feit dat je eerder op het seizoen al met een ander team in diezelfde competitie voetbalde.”

Borussia Dortmund

Twee seizoenen geleden schopte Odd(s) het tot de play-offronde van de Europa League, waarin Borussia Dortmund de tegenstander was. In de heenwedstrijd joegen de Noren, met Jensen in de basis, de Duitse topclub de stuipen op het lijf door nog voor halverweg de eerste helft met 3-0 uit te lopen. Een sensatie van formaat leek in de maak, maar met vier treffers beslechtten de Borussen het duel nog helemaal in hun voordeel en thuis hakten ze de Vikingen met 7-2 in de pan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier