Kortrijk maakt Zulte Waregem al voor de rust af en wint met 0-5

© (Foto BELGA)

SV Zulte Waregem is er ook in de vijfde derby niet in geslaagd iets te rapen tegen KV Kortrijk.

Harbaoui liet zijn ploegmakkers al na tien minuten in de steek door dom rood te pakken, waarna de Kerels er nog voor de rust drie in het mandje legden. Ook na de rust kon Essevee geen vuist meer maken, met 0-5 moest het de kelk zelfs tot op de bodem ledigen. Aan de Gaverbeek kijken ze reikhalzend uit naar het einde van een rotseizoen.

Geen zieke Bongonda bij de thuisploeg, geen geblesseerde Avenatti bij de bezoekers. En, na amper tien minuten, bij Essevee ook geen Harbaoui meer. De topschutter liet zich verleiden tot een elleboogstoot en na tussenkomst van de VAR kon Boucaut niet anders dan rood trekken.

Drie dolle minuten

Toch liet Zulte Waregem het hoofd niet zakken. Björdal schoof het leer voorlangs, aan de overzijde moest Bostyn een corner toestaan na een poging van Lepoint. Even later ontsnapte Essevee aan een achterstand toen Batsula geen raad wist met een gemeten assist van Chevalier. Björdal bezorgde zichzelf een reuzenkans door een nonchalante bezoeker het leer af te snoepen, maar de Noor mikte opnieuw naast. Kortrijk strafte dat gebrek aan efficiëntie genadeloos af: een zwieper van Rolland ging in de verste hoek binnen. Nog voor het halfuur stond het 0-2: Chevalier dompelde zijn ex-club nog dieper in de rouw toen hij een assist van Rougeaux in het dak van het doel knalde.

En ja, het kon nog erger voor Essevee: D’Haene schotelde Ezekiel nog voor de rust op een dienblaadje de 0-3 voor. Vier op een rij werd het nog niet meteen, Chevalier schilderde een vrijschop over.

Björdal blijft missen

Dury speelde bij de rust zijn laatste troefkaarten uit: Faik en Soisalo kwamen in de plaats van Marcq en Buffel. Het waren evenwel de bezoekers die voor dreiging zorgden, maar Bostyn was alert op de poging van Chevalier. Björdal kwam voor de derde keer dicht bij een goal, alleen lukte het de Noor maar niet om een bal tussen de palen te krijgen.

Met de moed der wanhoop trok de thuisploeg in de aanval, Castro Perreira moest een vrijschop van Faik uit zijn kooi ranselen. Vanderhaeghe bracht De Sart in en die haalde al snel zijn gram tegen zijn ex-club: zijn schot verdween via de rug van Heylen voorbij een kansloze Bostyn: 0-4 halverwege de tweede helft. In toegevoegde tijd prikte D’Haene nog de forfaitcijfers op het bord. De thuisaanhang hield het positief en scandeerde cynisch: “Francky Dury, we worden kampioen.” Toch maar eerst iets proberen te rapen in Waasland-Beveren en thuis tegen Union dan. De bezoekers daarentegen kraaiden van de pret en vierden een welverdiend feestje met de supporters.

Zulte Waregem: Bostyn, Walsh, Pletinckx, Heylen, De fauw, Marcq (46′ Faik), Seck, Buffel (46′ Soisalo), Nissilä (24′ Sylla), Björdal, Harbaoui.

KV Kortrijk: Castro Perreira, Kagelmacher, Rougeaux, Lepoint (60′ De Sart), Rolland, D’Haene, Hines-Ike, Chevalier, Van Der Bruggen (60′ Charisis), Batsula, Ezekiel (75′ Koita).

Doelpunten: 27′ Rolland 0-1, 30′ Chevalier 0-2, 40′ Ezekiel 0-3, 67′ De Sart 0-4, 91′ D’Haene 0-5.

Geel: 56′ Lepoint, 58′ Rougeaux.

Rood: 10′ Harbaoui.