Idryssa Sylla en Sven Kums (Zulte Waregem) vechten schorsing aan

© BELGA
Redactie KW

Dat meldt Essevee aan Belga. Sylla en Kums zulen dus dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal verschijnen, die de verdere strafmaat zal bepalen.

Beide spelers kregen in de wedstrijd tegen Standard (vrijdagavond, 4-1 nederlaag) een rode kaart van scheidsrechter Alexandre Boucaut. Ook Zulte Waregemdoelman Sammy Bossut en coach Francky Dury werden in die partij naar de kant gestuurd. Bossut wordt niet vervolgd, Dury komt er van af met 400 euro geldboete.

Sylla kreeg maandagmiddag een schorsingsvoorstel van één speeldag en 400 euro geldboete, maar de speler weigert die sanctie te aanvaarden. De Guineeër kreeg rood omdat hij betrokken was bij een opstootje met Standardverdediger Jelle Van Damme. Als de Geschillencommissie de vordering van het Bondsparket bevestigt, is Sylla geschorst voor de komende thuiswedstrijd tegen Lokeren op 10 mei.

Voor Sven Kums liggen de kaarten nog moeilijker. Door een schorsingsvoorstel van drie speeldagen en 600 euro geldboete dreigt zijn seizoen er al op te zitten, er zijn immers maar drie wedstrijddagen meer over. Zulte Waregem speelt nog tegen Lokeren (thuis op 10 mei), Anderlecht (thuis op 15 mei) en Club Brugge (uit op 18 mei). Ook Kums weigert de sanctie en verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie. Hij kreeg vrijdag van ref Boucaut een rode kaart voor een (te) late tackle op Standardmiddenvelder William Vainqueur.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier