Honderden Esseveefans maken kennis met nieuwkomers Oberlin en Humphreys

De eerste twee aanwinsten met het oog op komend seizoen: verdediger Cameron Humphreys (l.) een aanvaller Dimitri Oberlin. © (Foto TVW)
Redactie KW

Na de eerste training vorige maandag heeft SV Zulte Waregem zaterdagnamiddag zijn eerste open (sfeer)training, traditioneel in aanwezigheid van enkele honderden supporters, afgewerkt. Dimitri Oberlin en Cameron Humphreys, de twee aanwinsten tot dusver, gingen met de meeste aandacht lopen.

Zulte Waregem kondigde de transfer van Humphreys maar net voor het begin van de druk bijgewoonde oefensessie aan. De 20-jarige centrale verdediger, die overkomt van de beloften van de Engelse landskampioen Manchester City en tekende voor drie seizoenen, liet aanbiedingen uit de Premier League en The Championship links liggen in de hoop meer speelkansen te krijgen in ons land. Hengelde Anderlecht, de club van zijn ex-ploeggenoot Vincent Kompany, dan niet naar zijn diensten? “Ik ken Vinnie goed, want ik trainde bij de A-ploeg vaak aan zijn zijde. Bij Anderlecht zou met hem niet te concurreren vallen”, zei Humphreys glimlachend.

Walsh afwezig door huwelijk

Voor aanvang van de training beloofde coach Francky Dury de Esseveefans dat hij en zijn team hun stinkende best zullen doen om beter te presteren dan de voorbije twee seizoenen, toen Zulte Waregem telkens een tijdlang in de gevarenzone kampeerde.

Onder eens stralende zon was verdediger Marvin Baudry niet op het veld te bespeuren. Hij werkte binnen verder aan zijn revalidatie na een operatie aan de buikspieren. Rechtsback Sandy Walsh had vrijaf gekregen om het huwelijk van Leandro Trossard, zijn gewezen ploegmaat bij Racing Genk, bij te wonen. Hicham Faik zien we helemaal niet meer terug in het Regenboogstadion, want de transfer van de middenvelder naar Heerenveen werd zaterdag geofficialiseerd. Om hun afwezigheden op te vangen, trainden er vier beloften mee.

De troepen van Dury trainden ruim anderhalf uur onder het oog van honderden fans.
De troepen van Dury trainden ruim anderhalf uur onder het oog van honderden fans.© (Foto TVW)

Canadees op komst

Op korte termijn zal allicht ook de Canadese spits Cyle Larin, die zou overkomen van het Turkse Besiktas, tekenen bij Essevee. Momenteel is hij nog met zijn land actief op de Gold Cup. Wel van de partij zaterdagnamiddag was zijn toekomstige collega Dimitri Oberlin. Zulte Waregem huurt de Zwitserse aanvaller met aankoopoptie van FC Basel. Hij wil zijn carrière aan de Gaverbeek herlanceren. “Bij Basel werd ik het slachtoffer van een trainerswissel en tijdens mijn uitleenbeurt aan het Italiaanse Empoli afgelopen terugronde voelde ik me nooit helemaal in mijn sas, onder meer door blessurelast”, vertelde hij.

De aandachtige toeschouwer zal het ook opgevallen zijn dat er nog een zuiderling meetrainde, naar verluidt een Griekse linksback. Maar aangezien niemand bij Essevee er veel woorden wou aan vuilmaken, valt te verwachten dat deze tester snel zal worden doorgestuurd.

Na afloop van de open training namen de spelers uitgebreid de tijd om de supporters te gaan groeten.
Na afloop van de open training namen de spelers uitgebreid de tijd om de supporters te gaan groeten.© (Foto TVW)

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier