Hekkensluiter Lierse smeert Zulte Waregem beschamende nederlaag aan

Lierse kwam met 2-3 winnen in Waregem. De bezoekers liepen 0-3 uit en hielden stand in het slotoffensief van Zulte Waregem, waarin Karim Rossi twee keer scoorde voor de thuisploeg.

Zulte Waregem kwam met twee gelegenheidsbacks aan de aftrap: Charni Ekangamene stond net als vorige week op Anderlecht op links en de in de competitie debuterende Sebastiaan Brebels op rechts. Zij vervingen respectievelijk Bryan Verboom (verrekking kuit) en Yarouba Cissako (blessure quadriceps). Op het wedstrijdblad was ook geen sprake van Mamoutou N’Diaye, geblesseerd aan de hamstrings. James Troisi, pas midden van de week terug uit Australië nadat hij er de Asian Cup won met zijn land, begon op de bank.

© BELGA

Op de eerste kans was het wachten tot op het kwartier. Onur Kaya miste zijn schot, maar dat werd bijna een assist voor Ghislain Gimbert, ware het niet dat diens schot nog werd geblokkeerd door een goed teruggekeerde Lierenaar. Halverwege de eerste helft ging een bedrijvige Aleksandar Trajkovski de solotoer op, maar zijn poging stierf in de handen van de bezoekende keeper Boban Bajkovic. Diezelfde Bajkovic moest even daarna bij de pinken zijn op een schot van Jesper Jørgensen.

© BELGA

Tegen de gang van het spel in werd Lierse aan de overzijde een strafschop toegekend omdat Karel D’Haene Zizou Sayed neerhaalde in de zestien. Etien Velikonja nam zijn verantwoordelijkheid en zette Lierse in de 27ste minuut op een verrassende 0-1-voorsprong. Zulte Waregem antwoordde met een vrijschop van Kaya die een kleine meter naast de linkerpaal ging. Even later zweefde Bajkovic een kopbal van Trajkovski uit zijn kooi. Een minuut voor rust zeilde een lage vrijschop van Capdevila maar net naast het doel van Sammy Bossut

© BELGA

Veel goede wil van Zulte Waregem na de rust, maar op de eerste opwinding was het wachten tot rond het uur. Een voorzet van Alessandro Cordaro belandde tegen de arm van Rami Bensebaini en scheidsrechter Luc Wouters wees voor een tweede keer in deze wedstrijd naar de stip. Trajkovski nam plaats achter de bal, maar schoot het leer zwak binnen het bereik van Bajkovic, die redde met één hand.

Aan de overzijde dreigde Wanderson eerst met een schot en vervolgens met een knappe actie die hij in het zijnet besloot. Tot consternatie van het thuispubliek viel de bal even later wel aan het goede kant van het net. Het was Kasmi die met een erg knappe krulbal in de linkerbovenhoek voor de 0-2 zorgde. Hekkensluiter Lierse kwam op die manier wel erg dicht bij zijn eerste zege in bijna vier maanden.

© BELGA

Slotoffensief Zulte Waregem niet beloond

Zulte Waregem, dat compleet het noorden kwijt was, moest de kelk tot op de bodem ledigen. Een kwartier voor tijd rondde opnieuw Kasmi knap voorbereidend werk van Wanderson af: 0-3. Het antwoord van Essevee liet dit keer niet lang op zich wachten. De ingevallen Karim Rossi kopte op voorzet van Brebels de 1-3 tegen de touwen. Bajkovic tikte een omhaal van Gimbert van onder de lat. Bij de volgende doelpoging van de thuisploeg mikte Rossi vanuit de draai naast. In de 83ste minuut zorgde diezelfde Zwitser met Marokkaanse roots op strafschop voor de 2-3. Zulte Waregem ging nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. In de slotseconden viseerde Rossi nog de paal en trapte Cordaro de rebound in het zijnet. Pijnlijke nederlaag voor de thuisploeg tegen degradatiekandidaat nummer 1.