Franky Dury dan toch niet geschorst voor ‘cynische duim’

© BELGA
Redactie KW

Eersteklasser Zulte Waregem zal het zaterdag op verplaatsing bij Oud-Heverlee Leuven wel zonder Abdou Diallo moeten doen.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste dinsdag de centrale verdediger van Essevee te schorsen voor twee speeldagen (waarvan één effectief). Coach Franky Dury werd vrijgesproken, maar moet een boete van 400 euro betalen. Zulte Waregem gaat niet in beroep tegen de beslissing.

Boete wel verhoogd voor Diallo

In de op 1-1 geëindigde thuiswedstrijd van zaterdag tegen landskampioen AA Gent duwde scheidsrechter Joeri van de Velde in de 81e minuut een rode kaart onder de neus van Diallo. De Franse centrale verdediger kwam te driest in op Gent-spits Laurent Depoitre. Trainer Dury was het niet eens met die beslissing en liet dat met cynisch handgeklap en een duim aan het adres van de ref duidelijk merken. Van de Velde stuurde hem daarop de tribune in.

Het Bondsparket had maandag speler en coach een voorstel tot minnelijke schikking gedaan, maar Zulte Waregem vond dat te zwaar en ging niet in op het voorstel. De Geschillencommissie vermindert nu de straf. In plaats van twee speeldagen effectieve schorsing en een boete van 600 euro voor Diallo, vraagt de commissie één speeldag effectief en één met uitstel. De boete stijgt wel van 600 naar 800 euro. Voor Dury valt de schorsing van twee speeldagen weg en blijft de boete behouden. Daardoor zit de oefenmeester zaterdag op de trainersbank tegen OHL. In de zestiende finales van de Beker van België tegen tweedeklasser Union (22 september) is zowel Diallo als Dury present.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier