Francky Dury na Zulte Waregem – Nice: “Dit resultaat niet meenemen naar duel tegen Moeskroen”

© REUTERS
Tom Van Houtte

Francky Dury vond dat zijn team in de eerste match van de groepsfase tegen OGC Nice (1-5) te gemakkelijk doelpunten slikte. “Hopelijk trekken we hier lessen uit en dragen we dit resultaat niet mee naar de competitiewedstrijd van zondag tegen Moeskroen.”

Dury liet na de wedstrijd even op zich wachten in de perszaal van het Regenboogstadion. “Als je net 5 doelpunten hebt geslikt, dringt een snelle analyse zich op”, glimlachte hij. “We hebben onze momenten gehad in het eerste en vierde kwartier, maar voor de rest zijn alle credits voor Nice. Als je met 0-3 de rust ingaat, is het zaak om in de tweede helft je voetbal terug te vinden. Jammer dat de 2-3 niet viel en vervolgens pakten we een vierde treffer na een omschakeling zoals ik er nog nooit eentje heb gezien in de Belgische competitie. We slikten vandaag misschien iets te gemakkelijk goals. Ik hoop dat we uit deze wedstrijd lessen trekken en het resultaat niet meedragen naar de wedstrijd van zondag tegen Moeskroen.”

“Niet met 5 of 6 voor doel”

Of hij zijn ploeg niet wat meer behoudsgezind had moeten laten spelen tegen de Franse topclub? “Ik weet niet of wij dat kunnen. Je kan met 5 of 6 man voor je doel kruipen en 0-3 verliezen, maar wat heb je daaraan? Na wat ik de voorbije dagen van Anderlecht en Feyenoord heb gezien denk ik dat dit voor ons de realiteit is in Europa.”

De Esseveecoach liet niet na om, ondanks de zware nederlaag, enkele van zijn spelers te bewieroken. “Ik zag heel goede momenten van Idrissa Doumbia, Peter Olayinka en Onur Kaya.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier