Fans Zulte Waregem verkiezen vertrekker Bongonda tot ‘Speler van het jaar’

Redactie KW

Voor de aftrap van de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Union werd Théo Bongonda gehuldigd. De aanvaller gaat in de verkiezing topschutter Hamdi Harbaoui en verdediger Marvin Baudry vooraf.

Dat Théo Bongonda straks andere oorden opzoekt met een persoonlijke trofee in de koffer, is absoluut geen verrassing. De chouchou van het Esseveepubliek scoorde afgelopen seizoen 13 goals, lukte 9 assists en had daarmee een belangrijk aandeel in de geslaagde Operatie Redding van Zulte Waregem, nadat de club zijn competitiestart compleet had gemist. Uit erkentelijkheid en in afwezigheid van Davy De fauw gunde coach Francky Dury zijn goudhaantje zelfs de aanvoerdersband in zijn afscheidsmatch, die de thuisploeg won met 2-1.

“Nooit kritiek van fans”

Na afloop kreeg Bongonda de micro in handen en nam hij in tranen én in het Nederlands afscheid van ‘zijn’ fans. “Ik wil de Zulte Waregemsupporters van harte bedanken omdat ze mij altijd gesteund hebben. Nooit uitten ze kritiek aan mijn adres, ook niet in of na wedstrijden waarin ik minder was. Ik zal deze club echt missen”, zegt Bongonda in een interview dat op vrijdag 24 mei in KW Waregem verschijnt.

Nu droomtransfer realiseren

Vervolgens ging Bongonda, die Essevee begin 2015 al eens verliet voor het Spaanse Celta de Vigo, nog zijn trofee presenteren in de sfeertribune. De komende dagen hoopt de flankaanvaller zijn droomtransfer naar een Belgische topclub of buitenlandse werkgever – hij laat beide mogelijkheden open – afgehandeld te zien.

(TVW-foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier