Essevee zet op Moeskroen in twee minuten tijd scheve situatie recht

Zulte Waregem leek zaterdagavond op Le Canonnier lange tijd op zichzelf en doelman Werner te botsen, maar kon halverwege de tweede helft binnen de minuut een 1-0-achterstand omtoveren in een voorsprong. Zo zet Essevee een nieuwe stap richting poulewinst in play-off 2.

De thuisploeg ging op zoek naar revanche voor de smadelijke 5-1-nederlaag van twee weken geleden in het Regenboogstadion en dwong de eerste hoekschop af, maar het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Nog voor het kwartier bedreigde De Pauw tot twee keer toe Werner, zonder succes. Excelsior kon niet achterblijven en liet Bossut op het kwartier even zweten en zweven op een wegdraaiende pegel van Aidara.

Bezoekers ontberen efficiëntie

In een behoorlijk evenwichtige eerste helft toonde Essevee iets meer overtuiging, zonder dat op het scorebord vertaald te zien: Olayinka moest iets te ver achteruit wijken om nog iets met de center van De Pauw te doen, waardoor hij de bal niet binnen het kader kreeg. De Pauw en De Fauw bestookten op hun beurt de kooi van Werner, maar waren niet efficiënt genoeg.

© BELGA

Dat bleef niet ongestraft: een zeldzame aanval van op links van de thuisploeg leverde wel resultaat op. De perfecte center van Huyghebaert werd door Amallah kordaat voorbij Bossut geknikt: 1-0 vlak voor het halfuur. Het sein voor Zulte Waregem om de goal van Werner te belegeren, maar zowel De Pauw, Harbaoui als Olayinka kregen nul op het rekest. Frustrerend voor de bezoekers, die evenwel nog een kaars mochten branden toen Amallah op slag van rust op een haar na dé kans op de 2-0 miste.

Zelfde scenario na de rust, met dat verschil dat aanvankelijk steeds meer bezoekende acties mislukten. Moeskroen lag op de loer en mikte op gevaarlijke counters, onder meer via Mbombo en Amallah. Aan de overzijde rook Harbaoui tot twee keer toe de gelijkmaker, zonder de bal binnen de doelpalen te krijgen.

Twee keer raak binnen de minuut

Na 65 minuten kreeg Essevee toch loon naar werken. De Pauw knikte de center van Kaya tot bij Harbaoui, die de gelijkmaker nette. Nog geen minuut later was Werner alweer verslagen. Nu was het Hamalainen die de bal op de knikker van Olayinka borstelde. De Nigeriaan miste niet: 1-2.

© BELGA

Moeskroen was het noorden kwijt, maar vond in de slotfase toch de moed om terug te vechten. Heel Essevee haalde opgelucht adem toen Amallah op een zeldzame counter de deklat trof. Het was de laatste oprisping van de thuisploeg, die opnieuw in het zand beet en de hoop op poulewinst in play-off 2 stilaan definitief mag opbergen. (BVC)