Essevee pakt zes op zes na 0-1-zege op Moeskroen

Ibrahima Seck scoorde het enige doelpunt. © belga

Na twee verloren matchen, sluit Zulte Waregem dankzij zeges tegen Waasland-Beveren vorige week en nu tegen Moeskroen, weer aan bij de middenmoot. In een erg flauwe eerste helft viel niets te beleven, maar een zeldzame opflakkering na de pauze, met een goal van Ibrahima Seck, volstond voor Essevee om met 0-1 te zegevieren.

Francky Dury gaf het vertrouwen aan de elf die vorige week korte metten maakten met Waasland-Beveren. Bij Moeskroen kregen we een nieuwe linkerflank, met achteraan Quirynen en Faraj op het middenveld.

Het eerste kwartier was een maat voor niets: Moeskroen wou wel, maar creëerde niets. Ciranni vlamde over, aan de overkant moest Koffi even plat op een schuiver van Govea. Geeuw, de (gedwongen) afwezigen hadden helaas overschot van gelijk: stevige defensies en haast onzichtbare aanvalslinies. Vijf minuten voor de rust moest Bansen toch eens een kopbal van Dabila plukken. Meer viel er in een oersaaie eerste helft echt niet te beleven.

Seck maakt het verschil

Na de pauze was er gelukkig toch iéts meer animo. Koffi onderschepte een vrije trap van Bruno, Opare trapte in de herneming onbesuisd over. Moeskroen reageerde met twee pogingen van Tabekou, telkens gepareerd door Bansen. Toen het eerste uur was weggetikt, nam Essevee de teugels strakker in handen. Eerst kopte Bruno een vrije trap van Govea naast, minuten later zette Seck met een rake kopslag op een hoekschop van weer Govea, de netten wel bol: 0-1.

Jelle Vossen in actie.
Jelle Vossen in actie.© Belga

Moeskroen had nog een kwartier om de situatie recht te zetten. Een knal van Nlandu zeilde naast, dichter kwam de thuisploeg niet meer bij de gelijkmaker. Zulte Waregem speelde de match professioneel uit en mag zich na de interlandbreak opmaken voor affiches tegen Charleroi, Club Brugge en Standard.

(BVC)

Moeskroen: Koffi, Dabila, Agouzoul, Ciranni, Hocko (76′ Nlandu), Onana, Bakic, Quirynen, Postolachi (62′ Gnohéré), Tabekou en Faraj (74′ Badibanga).

Zulte Waregem: Bansen, Deschacht, Pletinckx, De Bock, Opare, Seck, Van Hecke, Govea (86′ Sissako), Bruno (90+1′ Marcq), Berahino (71′ Srarfi) en Vossen.

Doelpunt: 73′ Seck 0-1.

Geel: 33′ Hocko, 58′ Ciranni, 70′ Deschacht.