Essevee met 1-2 kopje onder in oefenduel tegen Charleroi

© belga
Valerie Van Avermaet

Na het gelijkspel van zaterdag tegen Cercle Brugge, moest Zulte Waregem dinsdagmiddag in het eigen Regenboogstadion de duimen leggen voor de Carolo’s. Na de rust wisten de bezoekers de vroege voorsprong van de thuisploeg uit met twee doelpunten.

Net zoals in de vorige oefenpot, liet Francky Dury voor en na de rust een volledig ander elftal opdraven. De rood-witten startten goed, na 9 minuten al schotelde Vossen Berahino de openingsgoal voor. Essevee bleef baas, maar creëerde geen noemenswaardig doelgevaar meer. Daar slaagde ook Charleroi overigens niet in.

Na de pauze profiteerden de Carolo’s , waar zes spelers uit de eerste helft nog op de mat stonden, van het logische gebrek aan de automatismen bij de volledig gewijzigde thuisploeg: Nicholson liet Bostyn geen schijn van kans. Zulte Waregem kon daar weinig tegenover stellen, ook Charleroi blonk niet meteen uit in het versieren van kansen. Dat veranderde een kwartier voor tijd door een treffer van Tsadjout, 1-2. Zulte Waregem vatte vervolgens de koe bij de horens en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar De Smet, Dompé, Sylla en Kainourgios toonden zich niet trefzeker.

Zaterdag mogen de Zuid-West-Vlamingen vanaf 16 uur op zoek naar hun eerste winst in deze oefencampagne. Dan speelt de squadra van Dury tegen Waasland-Beveren op het veld van Ingelmunster. (BVC)

Zulte Waregem, eerste helft: Bansen, Deschacht, Opare, Sissako, Pletinckx, Seck, Govea, Srarfi, Bruno, Berahino en Vossen.

Zulte Waregem, tweede helft: Bostyn, Humphreys, Kainourgios, De Smet, Thiel, Schamp, Coopman, Dompé, Van Hecke, Sylla en Soisalo.

Charleroi: Descamps (46′ Penneteau), Busi (46′ Zajkov), Henen (46′ Diagne), Gholizadeh (64′ Niane), Kayembe (64′ Descotte), Nicholson (64′ Marinos), Hendrickx (46′ Tsadjout), Willems (46′ Lazare), Dessoleil (64′ Gece), Benchaib (46′ Nkuba) en Morioka (64′ Tchatchoua).

Doelpunten: 9′ Berahino 1-0, 52′ Nicholson 1-1, 77′ Tsadjout 1-2.