Essevee kaapt puntje weg na 1-1 bij Waaslan-Beveren

© BELGA
Redactie KW

Waasland-Beveren en Zulte Waregem hielden elkaar in evenwicht in een partij die er nog weinig toe deed. Andrijasevic wiste in de tweede helft snel de openingsgoal van Bongonda weg. Volgende week sluit Essevee de reguliere competitie af met een partij tegen competitieleiderr Racing Genk.

Voor deze match zonder veel belang keerde Bürki terug uit schorsing. Walsh nam op de rechtsachter de plaats in van De fauw, die op de bank begon. Het aanvallende compartiment bleef ongewijzigd.

Waasland-Beveren begon met de meeste dadendrang: Andrijasevic kwam twee keer in de buurt van Bossut, maar werd telkens teruggefloten wegens buitenspel. Nog voor het kwartier was de eerste reuzenkans op een goal voor Essevee, Seck kopte de vrijschop van Peeters naast (13′). De thuisploeg reageerde met de eerste bal tussen de palen, Bossut kende geen moeite met de kopbal van Vukotic.

Het duurde tot na het halfuur voor er weer wat hete standjes te noteren vielen. Sylla bedreigde Roef, maar aan de overkant moest Bossut alle zeilen bijzetten om de doorgebroken Boljevic te stuiten. Bongonda solliciteerde met een verrassend schot naar de voorsprong, Roef pareerde in twee keren. Onder het motto ‘save the best for last’ kwam de thuisploeg in blessuretijd van de eerste helft erg dicht bij de 1-0, maar in een caramboleske fase vonden noch Milosevic, noch Verstraete (op de paal) de weg naar de netten.

Voorsprong snel weggeveegd

Nill De Pauw zorgde na 55 minuten voor het eerste gevaar na de pauze, Roef tikte de volley nog net over de dwarsligger. De thuisploeg reageerde via Verstraete, Bossut stond pal. Met een dubbele wissel (De fauw voor Walsh, Björdal voor Harbaoui) probeerde Dury meer schwung in zijn elftal te krijgen. Die ingreep lukte, want een knappe een-twee tussen Bongonda en De Pauw was na 68′ minuten goed voor de 0-1.

Toch kon Zulte Waregem het zich niet permitteren vanuit een sofa te gaan voetballen, want het had behoorlijk veel geluk toen een oneffenheid van het veld verhinderde dat Milosevic meteen voor de gelijkmaker kon zorgen. Het was maar uitstel, want met nog een kwartier voor de boeg glipte Andrijasevic succesvol door de buitenspelval en prikte de 1-1 binnen.

De thuisploeg was nu helemaal onder stoom, Milosevic kon net niet bij een center van Dierckx. In de slotfase trok Essevee weer verwoed op zoek naar de winning-goal, al leidde dat niet tot loepzuivere kansen. De ingevallen Soisalo trok een spurtje op de rechterflank, Sylla kon net niet voldoende bij diens knappe center. Een minuut later knikte Sylla in de rebound wél de 1-2 binnen, maar nu werd de goal wegens heel twijfelachtig buitenspel afgekeurd. Ei zo na viel die winnende treffer nog aan de overkant, maar Dierckx kwam centimeters te kort om een center van Andrijasevic binnen te tikken. Zo bleef het bij 1-1 na een partij die vooral naar het einde toe toch kon boeien.

(BV)

Zulte Waregem: Bossut, Baudry, Pletinckx, Bürki, Walsh (60′ De fauw), Seck, Peeters, Bongonda, De Pauw (81′ Soisalo), Harbaoui (60′ Björdal) en Sylla.

Goals: 68′ Bongonda 0-1, 74′ Andrijasevic.

Geel: 55′ Bongonda, 58′ Caufriez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier