Essevee-coryfee Luc Millecamps: “Play-off 1 spelen is nu een must”

Luc Millecamps: "Play-off 1 spelen is nu een mist om het aantal abonnees niet nog meer te zien teruglopen." (foto HDV)
Redactie KW

Ontgoocheling. Grote ontgoocheling. Na het laatste fluitsignaal in de bekerthriller tegen Club Brugge liep het Regenboogstadion in een mum van tijd leeg. Zelfs de immer nuchtere Luc Millecamps keek vanop zijn zitje in de eretribune verweesd voor zich uit. “Als we hier maar geen spijt van krijgen.”

Hét moment dat Zulte Waregem de das omdeed: de glijpartij van Sammy Bossut in minuut 87, waardoor Charles De Ketelaere de voor Club bevrijdende 1-2 kon aantekenen. “Kom kom, iedereen kan dat meemaken. Sammy valt niks te verwijten. Ik heb er hier vanavond wel meer zien wegglijden”, oordeelde Essevee-coryfee Luc Millecamps (68) meteen na afloop.

Het kantelpunt van de wedstrijd was in zijn ogen de misser van de ingevallen Dimitri Oberlin, die rond de 70ste minuut alleen op Simon Mignolet af mocht, alle tijd had om de doelman te omspelen, maar pardoes op de doelman knalde. “Die gast zal nog vloeken als hij de beelden terugziet. Hij had de kant voor het uitkiezen om Mignolet te verschalken. Dat hij wat later wel nog de 1-1 lukte? Van geen tel.”

Oberlin is Vossen niet

Nochtans zag Luc Millecamps naar eigen zeggen geen sterk Club Brugge aan het werk. “Hoe je het draait of keert: ze zitten in een mindere periode en zijn niet zo zeker meer van hun stuk. In de balrecuperatie, een onderdeel waar blauw-zwart normaal zo sterk in is, vond ik Zulte Waregem beter. Maar je weet op voorhand dat je tegen zo’n tegenstander geen tien kansen krijgt. Bij de cruciale fasen waren we niet op de afspraak.”

En zo komen we onvermijdelijk bij Jelle Vossen terecht. Zijn al dan niet aantreden was hét gespreksonderwerp in aanloop naar deze bekerderby. “Luister: ik neem aan dat Zulte Waregem nog altijd goede relaties onderhoudt met zijn ex-manager Vincent Mannaert en dat de transfer van Vossen daar veel mee te maken heeft. Dus mag ik ook aannemen dat de voorwaarden goed geregeld werden. Geef die kans van Oberlin aan Vossen en het was prijs geweest, maar we moeten er nu ook geen wereldspits van maken omdat hij twee keer scoorde tegen een onnoemelijk slechte tegenstander als Beveren-Waas. Vossen is iemand die de onmogelijkste goals maakt en de grootste kansen zou missen.”

In zetel blijven

Zaterdag kan de Limburger Millecamps al lik op stuk geven, als Zulte Waregem op bezoek gaat bij Charleroi. Alweer een kapitale match in de strijd om play-off 1. “Die top zes halen vind ik echt wel een must”, zegt Millecamps, die zich meteen verder verklaart. “Ik hoorde dat het aantal abonnees dit seizoen met 1.500 is teruggelopen. Het moeten er volgend seizoen niet nog eens 1.000 minder worden, hé. Voor wedstrijden tegen Union en Virton blijft ‘den ouden’ ook in zijn zetel, hoor.”

Op het moment dat u dit leest, is al duidelijk of buur KV Kortrijk al dan niet de bekerfinale heeft gehaald. “Mocht het zo ver komen, zullen we hier met z’n allen nog veel meer spijt krijgen van die gemiste kansen tegen Club. Het merendeel van de spelers heeft er allicht geen besef van, maar wat zou zo’n bekerfinale tegen Kortrijk onder de bollen van het Atomium niet teweeggebracht hebben bij de Esseveefans?”

We zullen het nooit weten.

Dimitri Oberlin: “Getoond dat we absoluut finale wilden spelen”

“We hebben aan iedereen in het stadion getoond dat we absoluut de finale wilden halen”, vertelde de invaller die de gelijkmaker tegen de touwen duwde. “Na de 1-1 geloofde iedereen er weer voluit in, we probeerden door te duwen, maar de vermoeidheid was al wat in de ploeg geslopen. We hebben alles gegeven, maar misten wat geluk op de beslissende momenten. De bal tegen de paal van Larin, Mignolet die een paar keer de Brugse meubelen redde… Enfin, dat is voetbal, zeker?”

Oberlin was, meer dan Berahino, een kwelduivel voor Mechele en Deli, maar moet zaterdag op Charleroi vermoedelijk weer genoegen nemen met een plaatsje op de bank. “De komst van Jelle Vossen maakt het inderdaad nog moeilijker voor mij om speelminuten af te dwingen, maar ik wil en moet professioneel blijven: er moét concurrentie zijn, het team doet het bovendien aardig. Het komt erop aan je kansen te grijpen als je die krijgt.”

Sandy Walsh: “We mogen onszelf feliciteren”

Sandy Walsh kreeg centraal achterin de voorkeur op Marvin Baudry. “We hebben Club pijn kunnen doen en creëerden veel gevaar. In het ideale scenario waren we zelf voorgekomen, wat ons – met de steun van de supporters – een enorme boost had gegeven. Helaas lukte dat niet, kwamen we zelf op achterstand, maar knokten ons toch terug in de match nadat Dimi de misschien wel moeilijkste kans knap binnen trapte. Na de gelijkmaker slikten we een tweede treffer in een fase waarin ik het beter had kunnen doen. Dan weet je dat het over is.”

De nederlaag smaakt zuur, temeer de thuisploeg steevast het gevoel had dat er meer in zat. “Club heeft het volgens mij dit seizoen maar zelden zo moeilijk gehad. Ze waren te pakken, maar dan moet je zelf wel je kansen afmaken. Uiteraard is er ontgoocheling, maar we moeten onszelf gewoon feliciteren met deze prestatie.” (BVC)

Sammy Bossut: “Ik glij anders nooit uit”

“Er zat veel meer in”, zuchtte het Essevee-sluitstuk. “Als Cyle Larin scoort, of Dimi Oberlin krijgt de bal voorbij Mignolet…. Ja, we hebben zelf ook kansen bijeen gesjot, maar misten op bepaalde momenten wat koelbloedigheid voorin.”

Vooral bij het doelpunt van Charles De Ketelaere baalde Bossut als een stekker. “Ik glij nooit uit, maar uitgerekend op dat moment wel. Daardoor kwam ik net te kort om de bal uit de voeten van De Ketelaere te slaan. Deze nederlaag is een mentale dreun, maar anderzijds mogen we niet te lang treuren en trekken we ons beter op aan deze gave, collectieve prestatie. Als we dit nog zes keer kunnen herhalen, en we tonen ons iets efficiënter voor doel, hebben we een goede kans om alsnog play-off 1 te halen. Op zijn minst moeten we nog een sterke rol van betekenis spelen in die strijd met Genk, KV Mechelen en Anderlecht.” (BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier