Essevee bekert verder na zuinige zege in Heist

Damien Marcq, Dries Ventose en Thomas Buffel in actie. © BELGA

Zulte Waregem is er voor het eerst in zes matchen nog eens in geslaagd te winnen. Essevee zat voor de rust al op rozen na twee goals van De Pauw en Harbaoui en zorgde na de pauze ongewild nog voor spanning toen de thuisploeg de aansluitingstreffer maakte. Uiteindelijk trokken de jongens van Dury de kwalificatie wel over de streep.

Francky Dury gunde Davy De fauw rust en verving hem door Michael Heylen, die voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap kwam. Damien Marcq, tegen Kortrijk nog geschorst, verving de geblesseerde Tardieu. De bezoekers namen een vrij goede start en kwamen na een dik kwartier op voorsprong toen Sylla De Pauw alleen op de Heistse goalie afstuurde: 0-1.

Essevee ging op zoek naar een ruimere marge, maar pogingen van Bongonda (over) en De Pauw konden Stroobants niet verschalken. Met de rust in zicht stond de 0-2 toch op het bord toen Harbaoui een penalty omzette nadat doelman Stroobants Bongonda omver had gekegeld. Toch schrok Essevee nog even toen Heist een bal op de paal vlamde.

Nervositeit in de bezoekende rangen

In de tweede helft kreeg de thuisploeg weer hoop, toen het rond het uur met een frommelgoal op 1-2 kwam. Het leidde tot wat nervositeit in de bezoekende rangen, Faik en Heylen pakten geel. Zulte Waregem kwam daarna evenwel niet meer in noemenswaardige problemen en plaatste zich met 1-2 voor de achtste finales. Zaterdag wacht met de verplaatsing naar Genk een veel zwaardere match voor Dury en co.

(BV)

Zulte Waregem: Bossut, Walsh, Heylen, Baudry, Demir, Marcq, Faik, De Pauw, Bongonda (83′ Johan Björdal), Sylla en Harbaoui (70′ Buffel).

Goals: 18′ De Pauw 0-1, 39′ Harbaoui 0-2 (strafschop), 63′ Ventose 1-2.

Geel: Faik en Heylen.

Bekijk hier een fotospecial van de wedstrijd.