Erdin Demir (Zulte Waregem) is terug aan het trainen na rugblessure

Erdin Demir kwam in 2019 nog niet in actie voor Zulte Waregem. (foto HDV)
Redactie KW

De Zweed met Turkse roots zal er zaterdagavond evenwel nog niet bij zijn tegen zijn voormalige werkgever. Hij trainde deze week pas voor het eerst weer mee met de groep.

Ook vorig seizoen zat Waasland-Beveren in play-off 2 in de groep van Zulte Waregem. De Oost-Vlaamse fusieclub zocht toen naar zichzelf nadat het enkele sterkhouders én coach Philippe Clement verloor tijdens de wintermercato. Aan de Gaverbeek ging de ploeg, die toen werd geleid door Sven Vermant, met zware 8-0-cijfers de boot in. Erdin Demir beleefde die wedstrijd op de bank, nadat in maart vorig jaar zijn transfer naar Zulte Waregem bekend was geraakt.

“De eerste match van deze competitie, toen we tegen Waasland-Beveren in blessuretijd nog een 2-0-voorsprong uit handen gaven, stond ik wel tussen de lijnen”, graaft de Zweed in zijn geheugen. “Het is logisch dat je met iets meer goesting uitkijkt naar partijen tegen ploegen waar je zelf nog actief bent geweest. Bij Waasland-Beveren heb ik me altijd goed gevoeld, ik heb er drie jaar lang praktisch elke minuut gespeeld.”

Zeker tijdens je laatste seizoen daar waren jullie uitstekend bezig, maar helaas konden jullie na Nieuwjaar de goede lijn niet doortrekken.

“Klopt, het was de beste kern waarin ik in die drie jaar heb gespeeld. Onder leiding van Clement stegen we boven onszelf uit, met in de ruggengraat van het elftal onder meer Ryota Morioka, Ibrahima Seck en Rudi Camacho. Tijdens de winteronderbreking werden ze alle drie weggeplukt en waren we onze goede flow kwijt. Het deed me wel veel plezier toen Seck deze winter aan Zulte Waregem werd uitgeleend: we hebben anderhalf jaar samen gespeeld, ik wist welke meerwaarde hij voor Essevee kon hebben.”

Zelf stond je sinds Nieuwjaar geen minuut meer op de mat tijdens een competitiewedstrijd. Lag dat uitsluitend aan de rugblessure die nu bijna achter de rug is?

“Tijdens de laatste matchen voor de winterstop voelde ik af en toe al een sluimerende pijn in de onderrug. Het belette me niet om mee te gaan op trainingsstage naar Marbella, maar daar kreeg ik plots af te rekenen met een voedselvergiftiging, net als Urho Nissilä en Marco Bürki trouwens. Daardoor was ik twee weken buiten strijd en miste ik de match tegen Antwerp, maar plots kwam ook die rugblessure weer de kop opsteken. Lage rugpijn straalde uit naar mijn rechterbeen, waardoor ik amper nog kracht kon ontwikkelen. Na overleg met de medische staf is toen beslist dat ik de trainingen volledig zou staken tot het euvel over was. Pas afgelopen week kon ik weer bij de groep aansluiten. De match tegen Waasland-Beveren komt nog te vroeg, maar ik hoop wel om tijdens de volgende partijen speelminuten te sprokkelen.”

Met welk gevoel kijk je terug op je eerste seizoen aan de Gaverbeek?

“Ik trap een open deur in als ik zeg dat ik er, net als iedereen, zoveel meer van had verwacht. We hadden met z’n allen gehoopt om meer te brengen dan hetgeen we hebben laten zien. Zeker voor Nieuwjaar kenden we twee erg moeilijke maanden, maar de kwaliteitsinjectie tijdens de winterstop zorgde ervoor dat we vervolgens vrij snel het degradatiegevaar de kop konden indrukken. Dat neemt niet weg dat dit seizoen te weinig voldoening heeft gegeven. Ik had zelf ook meer kunnen en moéten brengen. In 2019 kon ik door dat fysieke leed mijn echte waarde nog niet tonen, maar in play-off 2 en volgend seizoen wil ik bewijzen dat ik beter kan dan wat ik tot nu toe liet zien.”

Gelukkig was het niet allemaal kommer en kwel, je bent het voorbije jaar ook papa geworden?

“Ons dochtertje Izel is nu 4,5 maanden en heeft ons al verschillende slapeloze nachten bezorgd, maar dat nemen we er uiteraard met de glimlach bij. Ook andere spelers konden zich de voorbije maanden optrekken aan familiaal geluk, want we hadden een heuse ‘babyboom’ in de kleedkamer: Damien Marcq, Louis Bostyn, Davy De fauw, Nill De Pauw, Théo Bongonda en Hamdi Harbaoui zijn in die periode eveneens papa geworden, en bij Théo en Thomas Buffel zit er nog extra gezinsuitbreiding aan te komen. Uiteraard was dat een plezant gespreksonderwerp, al mag dat onze sportieve ambities natuurlijk niet in de weg staan.”

De babyboom bij de spelers was een plezant gespreksonderwerp, maar dat mag onze ambities niet in de weg staan

Wat verwacht jij van play-off 2?

“Het is moeilijk in te schatten wat de waardeverhoudingen zijn, omdat je niet weet met welke doelstellingen de andere teams deze nacompetitie aanvatten. Zien ze dit als een voorbereiding op volgend seizoen, geven ze kansen aan de jeugd of gaan ze voluit voor winst en het eventuele Europese ticket? Wij moeten in elk geval elke match spelen om te winnen, zoals we altijd doen. Aan de trainingsintensiteit zal het alleszins niet liggen: we trainen met evenveel overgave en motivatie als anders, willen nog tonen dat deze groep best over veel kwaliteiten beschikt. Hopelijk blijkt dat straks ook uit de resultaten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier