Het luidste applaus was voor doelman Sammy Bossut, die twee penalty's stopte en zo de bekerwinst verzekerde. Burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) kondigde op het podium aan dat ex-voorzitter Willy Naessens en coach Francky Dury allebei ereburger van Zulte worden. "Willy startte 35 jaar geleden als voorzitter van het toenmalige Zultse VV", vertelt Lagrange. "Hij bewerkstelligde de groei van tweede provinciale naar de top van derde nationale en zorgde voor de fusie met Waregem. Onder zijn voorzitterschap klom de fusieclub verder op naar eerste nationale en groeide ze uit tot een stevige subtopper in het Belgische voetbal."

De bekerwinnaars van Zulte Waregem werden zondagnamiddag als helden onthaald. © MV

Ook Francky Dury viert dit jaar een jubileum. Hij werd 25 jaar geleden trainer van het toenmalige Zultse VV. "Met uitzondering van twee korte tussenperiodes stond hij al die jaren steeds aan het sportieve roer van Zultse en later Zulte Waregem. Hij was de architect van alle sportieve successen van de club: vier promoties, vice-landskampioen in 2013, vier keer Europese kwalificatie en zaterdag voor de tweede keer winnaar van de Beker van België."

(GR)

Het luidste applaus was voor doelman Sammy Bossut, die twee penalty's stopte en zo de bekerwinst verzekerde. Burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) kondigde op het podium aan dat ex-voorzitter Willy Naessens en coach Francky Dury allebei ereburger van Zulte worden. "Willy startte 35 jaar geleden als voorzitter van het toenmalige Zultse VV", vertelt Lagrange. "Hij bewerkstelligde de groei van tweede provinciale naar de top van derde nationale en zorgde voor de fusie met Waregem. Onder zijn voorzitterschap klom de fusieclub verder op naar eerste nationale en groeide ze uit tot een stevige subtopper in het Belgische voetbal." Ook Francky Dury viert dit jaar een jubileum. Hij werd 25 jaar geleden trainer van het toenmalige Zultse VV. "Met uitzondering van twee korte tussenperiodes stond hij al die jaren steeds aan het sportieve roer van Zultse en later Zulte Waregem. Hij was de architect van alle sportieve successen van de club: vier promoties, vice-landskampioen in 2013, vier keer Europese kwalificatie en zaterdag voor de tweede keer winnaar van de Beker van België."(GR)