Antwerp wurgt Essevee binnen het halfuur en wint met 5-1

© BELGA

Zulte Waregem leed in Antwerp zijn vierde nederlaag op rij. Al na tien minuten keken de bezoekers tegen een 2-0-achterstand aan, een rode kaart voor Marcq fnuikte alle verdere ambities. Uiteindelijk slikte een te mak en weerloos Essevee een harde 5-1-nederlaag.

Francky Dury had zijn basiself weer dooreen geschud. Zo mochten Johan en Henrik Björdal aan de wedstrijd beginnen, Demir en Bürki vlogen naar de bank, waar ze ook Thomas Buffel troffen.

© BELGA

Veel zoden zetten die ingrepen niet aan de dijk, want op een snelle counter speelde Refaelov de West-Vlaamse defensie op een hoopje, waardoor Essevee na amper 7 minuten alweer op achtervolgen aangewezen was. Twee minuten later mocht Dury opnieuw slikken, toen Arslanagic meteen en te makkelijk de 2-0 binnen prikte. Helaas voor de bezoekers gaf ref Boucaut na een kwartier Marcq meteen rood voor een fout die hooguit geel verdiende. Zo mochten de boeken van deze wedstrijd eigenlijk meteen al dicht.

© BELGA

Nog voor het halfuur stond de teller op drie: Boucaut gaf een strafschop nadat Johan Björdal en Baudry Owusu in de sandwich namen, ‘slachtoffer’ Owusu had geen moeite om Bossut te verschalken: 3-0. Zo zonk de moed helemaal in de schoenen van de bezoekers. Bovendien hoefde het voor Antwerp met die riante voorsprong niet echt meer, wat de amusementswaarde van de match snel deed zakken. Vlak voor het einde van de eerste helft zorgde Bolingi nog voor een opflakkering, maar zijn bal ging naast.

Tweede helft

Tardieu en Sylla namen bij Essevee in de tweede helft de plaats in van Henrik Björdal en Bédia. Antwerp kon ook na de pauze vanuit een zetel spelen en zich beperken tot gevaarlijke tegenaanvallen. Owusu tikte voorlangs. Wie zich in slaap had laten wiegen, werd plots bruusk wakker geschud toen De fauw een gemeten vrije trap van Faik binnen knikte en de bezoekers weer een beetje hoop gaf: 3-1 in de 53ste minuut.

© BELGA

Zo besefte Antwerp dat het beter weer een tandje bij kon steken. Owusu was te egoïstisch en weigerde Bolingi te bedienen, even later vond Refaelov de paal. In de 62ste minuut was het toch van dattum, toen Rodrigues Owusu bediende: 4-1. In de slotfase ging de thuisploeg schijnbaar nonchalant met extra kansen om, maar in de toegevoegde tijd maakte Haroun er alsnog 5-1 van.

© BELGA

(BV – foto’s Belga)

Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Baudry, Walsh, Johan Björdal, Marcq, Faik (81′ De Pauw), Henrik Björdal (46′ Tardieu), Bongonda, Bédia (46′ Sylla) en Harbaoui.

Doelpunten: 7′ Refaelov 1-0, 9′ Arslanagic 2-0, 27′ Owusu 3-0 (penalty), 53′ De fauw 3-1, 62′ Owusu 4-1, 92′ Haroun 5-1.

Rood: 15′ Marcq.