Anderlecht steekt Essikal (Zulte Waregem) hart onder de riem

© BELGA
Redactie KW

Het bestuur, de staf en de spelers van Anderlecht wensen Zulte Waregem-middenvelder Karim Essikal alle sterkte toe na diens zware blessure van zondag. Dat melden de Brusselaars maandag op de clubwebsite.

De 20-jarige Belgische Marokkaan werd zondag tijdens het duel in Play-Off I tussen Essevee en Anderlecht bij een corner halverwege de eerste helft zwaar geraakt door Kara Mbodj. Hij moest het veld op een draagberrie verlaten en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de onfortuinlijke Essikal een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht en een zware hersenschudding heeft opgelopen. De middenvelder kampt met evenwichtsstoornissen en zal deze week in het ziekenhuis verblijven.

“Karim en ik gingen voor de bal, maar we raakten elkaar ongelukkig”, doet Kara zijn verhaal op de RSCA-website. “Het spijt ons allemaal dat Karim zo zwaar getroffen is. Ik heb, op geen enkel ogenblik, mijn tegenstander willen kwetsten. Zo gauw hij in staat is om bezoek te ontvangen, zal ik hem opzoeken om hem een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat hij snel weer de oude wordt”, aldus Mbodj.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier