Anderlecht maakt kipkap van Zulte Waregem en wint met 7-0

© belga
Redactie KW

Zulte Waregem beleefde in het Lotto Park een nachtmerrie. De Boeren stonden na een kwartier al met 2-0 in het krijt en gingen na de rust volledig kopje onder. Vooral Doku en Vlap bezegelden het lot van Essevee, dat op de slotspeeldag voor eigen volk tegen Standard op zoek moet naar eerherstel na een belabberde prestatie.

Bij de thuisploeg gaf Franky Vercauteren het vertrouwen aan Amuzu, Pjaca verhuisde naar de bank. Francky Dury gunde Omar Govea en Jean-Luc Dompé een basisplaats, achteraan stond Sandy Walsh zijn plaats af aan Ewoud Pletinckx, terug na een hamstringblessure. De verdediger kon haast niet ongelukkiger starten: na zes minuten verlengde hij een center van Amuzu ongelukkig in eigen doel.

Het gaf de ‘mauves’ een boost van vertrouwen: nadat Cobbaut een poging van Dompé van tussen de palen moest wegwerken, zette Vlap een mooie één-twee op met Lokonga en liet Bansen geen kans. 2-0 na een kwartier, het sein om buiten het stadion wat vuurwerk te laten knallen. Over en sluiten? Niet meteen: een pegel van Govea en een knappe collectieve aanval gaven de West-Vlaamse burger moed. Ook een kopbal van Larin kon Van Crombrugge niet verschalken.

Anderlecht begon aan de tweede helft zoals het ook de eerste was gestart: met een vroege goal. Kompany stuurde Doku diep, die een mooie actie afrondde met een droge hoek in de verste hoek, 3-0 na 50 minuten. Paars-wit was nu helemaal los en Marcq vond het nodig letterlijk nog een handje toe te steken. Penalty, lap, 4-0, Vlap. Doku, nog eens Vlap en Chadli lapten er elk nog eentje bij. 7-0, u leest het goed. Zo werd het wel een erg pijnlijke avond voor Dury en de zijnen, die dringend op zoek moeten naar grinta om nog iets te maken van de rest van het seizoen.

Anderlecht: Van Crombrugge, Cobbaut, Kompany (86′ Lawrence), Murillo, Sardella, Sambi Lokonga, Zulj, Amuzu (73′ Verschaeren), Doku, Vlap en Joveljic (77′ Chadli).

Zulte Waregem: Bansen, Mensah, Deschacht, Pletinckx, De fauw (46′ Walsh), Marcq (71′ Sissako), Govea, Dompé, Bruno, Larin en Vossen.

Doelpunten: 6′ Pletinckx 1-0 (own-goal), 15′ Vlap 2-0, 50′ Doku 3-0, 65′ Vlap 4-0, 75′ Doku 5-0, 83′ Vlap 6-0, 86′ Chadli 7-0.

Geel: 21′ De fauw, 53′ Deschacht, 67′ Joveljic, 81′ Doku.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier