Waregem Zulte Waregem pakt op de valreep nog punt in Moeskroen

Werd de verdediging van Essevee de voorbije wedstrijden nog geroemd om haar stabiliteit, op Le Canonnier hervielen de mannen van Dury weer in hun oude fouten. Helemaal in het slot van de wedstrijd konden de bezoekers echter nog een 2-0-achterstand wegwerken.

Zulte Zulte Waregem-middenvelder Luka Zarandia strijdt tegen de vooroordelen

Redactie KW

Mislukt bij RC Genk, geen vaste waarde bij voetbaldwerg Georgië, salonvoetballer die het maar een uur volhoudt... Luka Zarandia kreeg als nieuwkomer bij Zulte Waregem met een rist vooroordelen af te rekenen. Maar kijk, acht matchen ver is de flukse Georgische flankaanvaller al niet meer weg te denken uit de basiself van Essevee. Zarandia in vijf vooroordelen, (bijna) allemaal netjes door hem weerlegd.

Waregem Zulte Waregem en Gent houden elkaar in evenwicht met 2-2-gelijkspel

Na een entertainende wedstrijd deelden Essevee en de Buffalo's de punten. De terechte 2-2 weerspiegelde het evenwichtige spelbeeld. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, Yaremchuk maakte die evenveel keer ongedaan. Beide teams mogen met veel vertrouwen naar de midweekse bekermatch.

Waregem Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem) wordt een speeldag geschorst

Ewoud Pletinckx is er zondag niet bij wanneer Zulte Waregem het in eigen huis opneemt tegen AA Gent. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde de verdediger van Essevee dinsdag een speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro op. Dat is ook de straf die het bondsparket maandag vorderde.

Waregem Zulte Waregem niet akkoord met speeldag schorsing voor Pletinckx

Zulte Waregem zal dinsdagmiddag met verdediger Ewoud Pletinckx voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen. Essevee kan zich niet vinden in het schikkingsvoorstel van het Bondsparket, bevestigt de club maandagavond.

Waregem Zulte Waregem graait met z'n tienen 1-1-gelijkspel weg uit Eupen

Een saaie match tussen Eupen en Zulte Waregem leverde beide teams een punt op. Kort na de uitsluiting van Pletinckx kwam Essevee via Larin op voorsprong, na de pauze lukte de thuisploeg de gelijkmaker. Er was erg weinig animo in een zoutloze partij, alleen de slotminuten van de eerste helft zorgden voor wat opwinding.

Waregem Henrik Björdal: Viking met een West-Vlaamse mentaliteit

Redactie KW

Zijn wieg stond 22 jaar geleden in Ålesund - een stadje gelegen in het westen van Noorwegen - maar even goed was Henrik Björdal geboren in pakweg Zwankendamme. Een stevig uit de kluiten gewassen kerel van 1m88, met de werkethiek van een West-Vlaming: hard labeuren, 'stille' voortdoen. Het duurde even voor hij zijn plaats in het elftal van Francky Dury had veroverd, maar sinds maart verzamelde hij speelminuten bij de vleet. Tot hij net voor de interlandbreak tegen Antwerp zijn basisplaats verloor aan Dimitri Oberlin.

Waregem Rapport Zulte Waregem, dat de vruchten plukt van het vele en goede werk in de zomer

Redactie KW

De Essevee-trein staat op de rails. Er was veel in- en uitgaand verkeer en aanvankelijk kwam de trein maar moeizaam op gang. Maar in de laatste vier matchen, 10 op 12, bleek de ploeg defensief en vooral offensief serieus versterkt. Er is, ook financieel, uitstekend gewerkt aan de Gaverbeek, Essevee lijkt op weg naar een mooi eindrapport. Minstens linkerkolom dus.

Waregem Zulte Waregem legt Antwerp met 2-0 overtuigend over de knie

Met een verdiende 2-0-zege tegen Antwerp springt Zulte Waregem naar de linkerkolom van de klassering. Vanaf minuut één etaleerde de thuisploeg meer 'Sturm und Drang', wat nog voor de rust een dubbele voorsprong opleverde. Na de pauze solliciteerde de thuisploeg op de counter nadrukkelijk naar meer goals, maar die kwamen er niet. Een vrij troosteloos Antwerp kwam niet verder dan een afgekeurde goal van nieuwkomer Mirallas.

Waregem Zulte Waregem haalt nog twee versterkingen in huis

Het werd donderdag een drukke transferdag in het Regenboogstadion in Waregem. Zulte Waregem presenteerde met Abdoulaye Sissako en Gideon Mensah twee nieuwe spelers. De 21-jarige Sissako, een defensieve middenvelder, ondertekende een contract voor drie seizoenen, met optie op nog een seizoen. Hij komt over van de Franse tweedeklasser Châteauroux. Mensah, ook 21 en een linkervleugelaanvaller, wordt tot einde van het seizoen gehuurd van RB Salzburg.