25 spelers zullen present tekenen op eerste training Zulte Waregem

© vdb
Redactie KW

Die vindt op zondag 24 juni om 15 uur plaats op het oefencomplex.

Op die eerste training kan het publiek normaliter kennismaken met de – voorlopig – vijf nieuwkomers: Marco Burki, Hicham Faik, Erdin Demir, Mikael Soisalo en Urho Nissilä. Ook een aantal spelers die vorig jaar werden verhuurd, sluiten aan: Yoan Severin, Aliko Bala, Ben Reichert en Robert Mühren. Van hen is niet duidelijk of ze daadwerkelijk ook bij de kern zullen blijven.

De andere spelers zijn de mannen die erin slaagden vorig jaar nog een mooi slotakkoord aan het seizoen te breien: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen, Davy De fauw, Marvin Baudry, Michael Heylen, Timothy Derijck, Sandy Walsh, Kingsley Madu, Johan Bjordal, Damien Marcq, Gertjan De Mets, Onur Kaya, Nill De Pauw, Frederik Oldrup Jensen en Hamdi Harbaoui.

Zijn er niet meer bij: Pieter De Smet (KRC Harelbeke), Brian Hamalainen (Dynamo Dresden), Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka (terug naar Anderlecht), Julien De Sart (terug naar Middlesbrough), Alessandro Cordaro (einde contract) en Peter Olayinka (terug naar AA Gent, maar er is ook interesse van Slavia Praag).

Animatie

De eerste open training – dit jaar ook de eerste echte werkdag van de spelers op de club – is een initiatief dat een zestal jaar geleden ontstond vanuit de supportersfederatie. “Toen lokten we meteen 300 à 400 aanwezigen, vorig jaar waren dat er al 1.500 à 2.000”, zegt Geert Titeca van de vzw Esseveefans, die samen met sfeergroep South Lane Crew en de club zelf, het evenement organiseert. “Captain Davy De fauw zal de (nieuwe) spelers voorstellen. Er zijn ook springkastelen voor de kinderen. Het nieuwe shirt, dat afgelopen week officieel werd voorgesteld, zal voor het eerst te koop worden aangeboden in de fanshop. Een dj zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarnaast zijn er ook verschillende eet- en drankkraampjes om de inwendige mens te versterken.” (BVC)