Zulte Waregem zal erehaag vormen voor landskampioen Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Het belooft donderdagavond een drukke bedoening te worden voor de aftrap van de West-Vlaamse derby op de voorlaatste speeldag van play-off 1, want Zulte Waregem wil ook Onur Kaya, Mbaye Leye en Karel D’Haene huldigen.

Het is in meerdere voetbalcompetities een gewoonte dat de nieuwe landskampioen in zijn eerstvolgende wedstrijd door een erehaag, gevormd door alle spelers van de tegenstander, het veld mag betreden. Zulte Waregem houdt er op die manier aan om Club Brugge te feliciteren voor zijn eerste landstitel in elf jaar.

Afscheid Karel D’Haene

Nog voor de aftrap krijgen ook een aantal Esseveespelers hulde. Zo pakt de sfeergroep South Lane Crew uit met een actie in de nieuwe tribune om Karel D’Haene uit te wuiven. “We roepen dan ook alle supporters op om tijdig plaats te nemen op hun zitje”, luidt de uitdrukkelijke vraag van Zulte Waregem-woordvoerder Cedric Tack.

Het afscheidnemende clubicoon ontving vorige zondag al een Lifetime Achievement Award (zie foto onderaan). D’Haene moet immers door een aanslepende knieblessure zo goed als zeker de voetbalschoenen aan de wilgen hangen.

Zulte Waregem zal erehaag vormen voor landskampioen Club Brugge

Verder wordt Mbaye Leye gevierd als ‘speler van het jaar’ en Onur Kaya als assistkoning van de Jupiler Pro League. Théo Bongonda, gewezen smaakmaker van Essevee die nu het mooie weer maakt bij Celta de Vigo in de Spaanse Primera Division, komt de wedstrijd op gang trappen.

(TVW-foto’s Belga/HDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.