Zulte Waregem versleet in reguliere competitie 7 (!) rechtsbacks

Redactie KW

Allemaal verschenen ze in het seizoen 2014-2015 al minstens één keer aan de aftrap in de Jupiler Pro League.

Het gaat om Yarouba Cissako, Sefa Isçi, Sebastiaan Brebels, Joey Dujardin, Mamoutou N’Diaye, Olafur Skulason en Formose Mendy. Enkel de twee eerstgenoemden hebben echt ervaring op die positie. Een ander opvallende vaststelling is dat coach Francky Dury dit seizoen in alle competities samen (Belgische competitie, beker en Europees) al 35 spelers gebruikte.

Gemiddeld 8.867 toeschouwers

Ondanks de slechte resultaten van Zulte Waregem dit seizoen, kan het in zijn thuiswedstrijden rekenen op de steun van meer supporters dan ooit tevoren. Het gemiddelde aantal toeschouwers in de 15 thuiswedstrijden van de reguliere competitie ligt dit seizoen op 8.867. Dat cijfer is zelfs hoger dan dat van de thuismatchen de voorbije twee seizoenen in play-off 1 (8.813 in 2013-2014 en 8.638 in 2012-2013, toen Zulte Waregem een historische tweede plaats behaalde).

Bedrijvenacties

Niet onbelangrijk detail: door bedrijven tegen elkaar uit te spelen in acties met goedkope tickets werd het toeschouwersaantal de voorbije maanden ietwat kunstmatig opgedreven. Zo kwamen afgelopen zondag 10.306 mensen af op de derby tegen KV Oostende van wie ruim 1.000 voetballiefhebbers die je anders zelden of nooit in het Regenboogstadion aantreft.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver, De Weekbode Tielt en De Weekbode Izegem van vrijdag 20 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.