Zulte Waregem verslaat AA Gent in oefenduel met twee rode kaarten, Bossut valt uit

© belga

Zulte Waregem heeft zaterdag in een oefenduel AA Gent verslagen met 2-1. Beide teams eindigden met een man minder. De thuisploeg zag ook doelman Bossut uitvallen.

Essevee nam in het eigen Regenboogstadion een droomstart. Al na een minuut opende Saido Berahino de score. Na een voorzet van Opare profiteerde de Burundese aanvaller van mistasten in de Gentse verdediging.

Amper zeven minuten later verdubbelde Jelle Vossen de voorsprong met een trap in de winkelhaak, opnieuw met Opare als aangever.

Na een half uur moest Zulte Waregem met tien verder. Scheids Van Damme sloot de Tunesiër Bassem Srarfi uit na een reactie op Gentspeler Vadis Odjidja. Diezelfde Vadis moest op zijn beurt halfweg de tweede periode gaan douchen na een tweede gele kaart. Gent had toen al de aansluitingstreffer gemaakt langs zijn Oekraïense spits Roman Yaremchuk (53.), maar dichter kwamen de Buffalo’s niet.

Bij Zulte Waregem viel doelman Sammy Bossut in de tweede helft uit na een botsing met Gentenaar Botaka. Hij werd geraakt aan het hoofd. In een tweet heeft Zulte Waregem het over een “zware blessure“.