Zulte Waregem verliest in eigen huis met 1-2 van KV Mechelen

Damien Marcq probeert de bal af te schermen van Aster Vranckx. © belga
Tom Van Houtte

Wie gedacht had dat Essevee na de 1-3-zege op Cercle Brugge eindelijk gelanceerd was in de competitie, kwam bedrogen uit. KV Mechelen trakteerde het team van Francky Dury in eigen huis op een koude douche. De thuisploeg kwam pas na 50 minuten in zijn spel en toen was het kwaad al geschied.

Geen wijzigingen in het elftal van Essevee. Dury behield het vertrouwen in de ploeg die vorige speeldag onverwacht met 1-3 ging winnen op Cercle. Bij KV Mechelen waren Defour en De Camargo niet fit, Kabore verhuisde naar de bank. Vranckx, Wernersson en Schoofs kwamen in hun plaats.

Het was een kwartier wachten op het eerste grote gevaar en dat leverde bijna meteen de 0-1 op. Hairemans verlengde een voorzet van Storm op de paal en thuisdoelman Bostyn had mazzel dat hij de bal net voor de doellijn kon pakken.

Storm breekt de ban

Zulte Waregem antwoordde vijf minuten later met een gemeten pass van Govea, die Bruno op weg zette naar Coucke, maar de Mechelse doelman was bij de les.

Veel viel er niet te beleven in een vrij kansloze eerste helft, maar de bezoekers haalden wel de bovenhand. Nadat Bianda in de 39ste minuut de bal verspeelde, had Hairemans de perfecte voorzet buitenkant voet in petto voor Storm, die Bostyn in één tijd kansloos liet: 0-1. Meteen ook de terechte ruststand.

Bruno met aansluitingstreffer

Dury begon de tweede helft met Opare in plaats van Sissako en rekende op de ervaring van de ex-Standard-verdediger op de rechterkant. Govea zette zich goed door in de zestien, maar mikte het leer te hoog om een hoofd te vinden. Aan de overzijde mikte Storm op het doelhout, maar Walsh – vorig jaar nog in Esseveeshirt – kon het leer opnieuw voorbrengen, waar Hairemans vrij kon inkoppen: 0-2.

Zulte Waregem gaf zich nog niet gewonnen. Chory legde in de 54ste minuut goed af voor Bruno, die met een schuiver de aansluitingstreffer scoorde. Door verdediger Bianda op te offeren voor flankaanvaller Dompé, terug uit schorsing, probeerde Dury het tij helemaal te keren.

Bostyn redt de meubelen

Mechelen rook echter de 1-3: Storm mocht randje buitenspel op Bostyn af, maar die bracht redding met de borst. Aan de overkant belandde een voorzetschot van Marcq op de deklat. Die pech brak de thuisploeg zuur op, want de 1-2-stand werd meteen ook de eindstand. Zo springt Mechelen over Zulte Waregem naar de 14de plaats in de stand.