Zulte Waregem verliest eerste oefenwedstrijd tegen Sparta Petegem

© Facebook Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft zijn eerste oefenpot afgesloten met een 1-0 nederlaag. Op het veld van Sparta Petegem beten de bezoekers zich de tanden stuk op de dubbele afweergordel die de ploeg uit de tweede amateurafdeling had opgetrokken.

De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong na een enig mooie volley van Anton Vanborm. Bij Essevee draaiden kansen van Oberlin en Björdal op niets uit, een goal van Oberlin werd afgekeurd wegens buitenspel.

Met elf nieuwe namen tussen de lijnen in de tweede helft bleven de mannen van Dury voor flink wat druk zorgen, maar Kassimi, Harbaoui, De fauw noch Tardieu slaagden erin de thuisdoelman te verschalken. In de slotfase moest Bostyn zelfs de 2-0 van diezelfde Vanborm nog verijdelen.

Zulte Waregem (eerste helft): Bansen, Humphreys, Thiel, Kainourgios, Walsh, Seck, Reichert, De Pauw, Björdal, Nissilä en Oberlin.

Zulte Waregem (tweede helft): Bostyn, Marcq, Pletinckx, De fauw, De Smet, Vanhecke, Tardieu, Kassimi, Soisalo, Brants en Harbaoui.

Doelpunt: 27′ Anton Vanborm 1-0.