Zulte Waregem speelt 2-2 gelijk tegen Lokeren

Dimitri Oberlin scoorde twee keer tegen Lokeren. © belga

Op het veld van Sparta Petegem hielden Essevee en Lokeren elkaar in evenwicht.

Een dominerend Zulte Waregem creëerde in de beginfase kansen via Björdal, De Pauw en Govea, maar had halverwege de eerste helft een door Oberlin omgezette penalty nodig om op voorsprong te komen. De nieuwe spits verdubbelde kort daarna de cijfers met een mooie halve omhaal na een al even knappe assist van Björdal.

Nog voor de rust prikte Lokeren tegen via Cevallos: 2-1. Dat gaf de Oost-Vlamingen moed: in de tweede helft namen ze de teugels in handen en konden een kwartier voor tijd gelijkstellen via Hajric. In de slotfase waren het de bezoekers die nog twee keer dicht bij de winning-goal kwamen, maar die bleef uit.

Zulte Waregem: Bostyn, Humphreys (70′ Heylen), De fauw (84′ Timotheou), Kainourgios (88′ Zahou), Walsh (88′ Pletinckx), Seck (84′ Marcq), Govea (70′ De Smet), De Pauw (88′ Bambi), Zarandia (70′ Zarandia), Björdal (81′ Van Hecke) en Oberlin (81′ Soisalo).

Doelpunten: 22′ en 35′ Oberlin 1-0 (pen.) en 2-0, 40′ Cevallos 2-1, 76′ Hajric 2-2.