Zulte Waregem smeert Club Brugge zijn tweede seizoensnederlaag aan

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Een vroeg strafschopdoelpunt van Mbaye Leye en een late goal van Bryan Verboom zorgden zaterdagavond voor een 2-0-overwinning voor de thuisploeg.

Club Brugge ging in Waregem op zoek naar zijn eerste uitoverwinning van het seizoen, maar bij zijn vier vorige verplaatsingen naar het Regenboogstadion kon Club geen enkele keer winnen. Tweemaal won Zulte Waregem, twee keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Bij de thuisploeg ontbrak Jesper Jørgensen, die vrijdag op training een blessure aan de adductoren opliep. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Sebastiaan Brebels, die zijn competitiedebuut maakte na een sleutelbeenbreuk. Marvin Baudry was er opnieuw bij en verdrong Formose Mendy naar de bank. Bij Club Brugge was er een eerste basisplaats voor Jean-Charles Castelletto, die de geblesseerde Timmy Simons verving op het middenveld. Davy De fauw speelde als rechtsachter en Victor Vazquez en Hans Vanaken stonden nog eens samen in de ploeg. Voorin kreeg Abdoulay Diaby opnieuw de voorkeur op Obbi Oulare. Tom De Sutter zat thuis met maagproblemen.

Leye op penalty

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Al na acht minuten sneed Lepoint de zestien meter in en op de rand van het strafschopgebied werd hij onderuitgehaald door Mechele. Laforge twijfelde niet en wees naar de stip. Leye zette de penalty feilloos om. Nadien was het aan beide kanten huilen met de pet op. Er konden nog nauwelijks kansen bij elkaar gevoetbald worden, al waren de bezoekers wel twee keer dicht bij de gelijkmaker. Eerst had Bossut moeite met een voorzet van Castelletto, waarna Vanaken onbegrijpelijk over trapte en op slag van rust strandde een vrije trap van De Bock op de paal. Ook Zulte Waregem stak in die eerste helft nog een paar keer de neus aan het venster, maar verder dan een schotje van Thiam en een voorzet van Leye waarop Bruzzese zich bijna verkeek kwam de thuisploeg ook niet meer voor de rust.

© BELGA

Verboom maakt het af

De tweede helft begon met een kopbaldoelpunt van Thiam, maar ref Laforge keurde de goal af voor een duwfout. Acht minuten later leek Diaby aan de overkant op weg naar de 1-1, maar de Malinees miste oog in oog met Bossut. In de herneming kon ook Vormer niet afwerken. Even later werd Diaby opnieuw diep gestuurd, maar deze keer trapte hij de bal over. Preud’homme reageerde nog door voluit de kaart van de aanval te trekken en Oulare in te brengen in plaats van Vormer, maar doelpunten leverde dat de Bruggelingen niet op. Oulare had net na zijn invalbeurt wel nog een goede voorzet in huis, maar de kopbal van Dierckx ging centimeters naast. Zes minuten voor affluiten deed Verboom het Brugse licht helemaal uit. Eerst knalde de ingevallen Buyl nog op de paal, maar de Waregemse linksachter was goed gevolgd en trapte de bal hoog in doel voorbij Bruzzese.

Allebei zeven op vijftien

Club Brugge leed zo al zijn tweede nederlaag van het seizoen en blijft achter met zeven op vijftien. Zulte Waregem komt dankzij deze overwinning voorlopig naast de Bruggelingen op een gedeelde vierde plaats. Beide ploegen kunnen vanavond of morgen wel nog voorbijgestoken of ingehaald worden door een pak ploegen. Club maakt zich nu op voor de terugwedstrijd in de vierde voorronde van de Champions League tegen Manchester United. Volgende week zondag neemt blauw-zwart het op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis op tegen Standard. Voor Zulte Waregem staat volgende week een tripje naar Oostende op de kalender.