Zulte Waregem pakt punt tegen Anderlecht

Jean Luc Dompe en Gianni Bruno vieren de gelijkmaker.©JASPER JACOBS BELGA
Jean Luc Dompe en Gianni Bruno vieren de gelijkmaker.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

In een vrij aantrekkelijke wedstrijd hielden Zulte Waregem en Anderlecht elkaar in evenwicht. Paars-wit had doorgaans het betere van het spel, terwijl de thuisploeg op de cruciale momenten meer efficiëntie toonde. Al bij al een terechte uitslag, al schiet geen van beide teams daar veel mee op.

Francky Dury schonk het vertrouwen aan de elf die vorige week AA Gent met overtuigende cijfers versloegen. Bij de bezoekers kreeg Michel Vlap een mentale klap: hij verloor zijn basisplaats aan Yari Verschaeren.

Zulte Waregem startte zoals op Gent: het ving in de aanvangsminuten de steriele druk van de tegenstrever op en sloeg binnen de 10 minuten zelf toe. Seck knikte de assist van Srarfi, na een mooie collectieve aanval, knap binnen. Minuten later flirtte Bruno zelfs met de 2-0.

Bezoekende druk

Het veld van Essevee had veel weg van een veredelde akker en dat speelde Anderlecht parten in de zoektocht naar de gelijkmaker: Nmecha botste op Bostyn, Bundu knalde de rebound naast. RSCA was een vat vol goede wil, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Noch een vrije trap van Sambi Lokonga, noch een kopslag van Nmecha konden Bostyn verontrusten. Vlak voor de pauze was het toch raak: Nmecha legde de diepe bal van Mukairu knap naast de Essevee-doelman: 1-1.

Paars-wit stoomt door

De bezoekers putten moed uit de terechte gelijkmaker en gingen meteen verwoed op zoek naar de voorsprong. Essevee had moeite om onder de druk uit te komen, leek het evenwicht even te kunnen herstellen, maar uiteindelijk kreeg Anderlecht toch wat het verdiende. Sambi Lokonga zette een mooie één-twee op met Verschaeren en aarzelde niet, 1-2.

Game over? Vergeet het maar: Dury bracht Dompé in voor Srarfi. De Fransman lag aan de basis van een mooie aanval en bediende met een subtiel tikje Bruno, die niet aarzelde. 2-2 zowaar. Meteen het startschot van een boeiend slotkwartier, waarin beide teams enthousiast op zoek gingen naar de driepunter. Dauda knikte in de slotminuut de ultieme kans nipt over. Het gelijkspel was een billijk resultaat waaruit Zulte Waregem vertrouwen mag putten voor de uitmatch van volgende week bij Eupen. (BV)

Zulte Waregem : Bostyn, Humphreys, Deschacht De Bock, Marcq, Opare, Seck, Govea, Srarfi (70’ Dompé), Chorý en Bruno (82’ Vossen).

RSC Anderlecht: Wellenreuther, Mykhaylichenko, Miazga, Delcroix, Murillo, Sambi Lokonga, Cullen, Verschaeren, Mukairu, Bundu (61’ Amuzu) en Nmecha.

Doelpunten : 8’ Seck 1-0, 42’ Nmecha 1-1, 65’ Sambi Lokonga 1-2, 75’ Bruno 2-2.

Geel: 30’ Murillo, 85’ Amuzu, 90’ Chorý.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.