Zulte Waregem pakt op de valreep nog punt in Moeskroen

© (Foto Belga)

Werd de verdediging van Essevee de voorbije wedstrijden nog geroemd om haar stabiliteit, op Le Canonnier hervielen de mannen van Dury weer in hun oude fouten. Helemaal in het slot van de wedstrijd konden de bezoekers echter nog een 2-0-achterstand wegwerken.

Francky Dury bewaarde grotendeels het vertrouwen in het elftal dat vorige week 2-2 gelijkspeelde tegen AA Gent. Noodgedwongen diende hij Marco Bürki (blessure aan de adductoren) aan de kant te laten. Zijn vervanger op de linksback was nieuwkomer Gideon Mensah. Omar Govea, ex-Moeskroen, kreeg op het middenveld dan weer de voorkeur op Abdoulaye Sissako.

Mensah knullig in de fout

De man van de openingsfase, maar dan in negatieve zin, was Mensah, die pas vorige woensdag in de bekermatch tegen Duffel zijn eerste minuten speelde in het Esseveeshirt. De Ghanees ging knullig onder een crossbal door, waardoor zijn landgenoot Osabutey collega García kon bedienen, die het leer laag in de rechterbenedenhoek binnenschoof. 1-0 na amper 3 minuten én nadat Bruno al in de openingsminuut de kans op de 0-1 op de goed uitgekomen thuisdoelman Butez trapte.

Bezoekers te onzorgvuldig

Zulte Waregem probeerde in het vervolg van de eerste helft de schade te herstellen, maar acteerde veel te zorgvuldig op de helft van de tegenstander en mocht van geluk spreken dat García op het kwartier tegen de paal trapte. Enkele minuten later besloot Zarandia voorlangs en knalde Govea te centraal op doel om een secure Butez te verontrusten. Moeskroen heeft redelijk wat kansen nodig om te scoren en daar mochten de bezoekers dankbaar om zijn, want in de 39ste minuut omspeelde Allagui Bossut, maar vervolgens viseerde hij de buitenkant van de paal.

Weer snelle tegengoal na rust

Ging bij het begin van de partij een Esseveeër individueel in de fout, dan zag de afweer er vlak na rust collectief niet goed uit bij een doorsteekpass van de thuisploeg die bij García belandde. Hij kende minder medelijden met de bezoekers: 2-0.

Voor een ploeg die in alle stilte play-off 1 ambieert, bakte Zulte Waregem er tot dan veel te weinig van tegen Les Hurlus, een ploeg die op dit moment zeker kandidaat is voor de top zes. Op het uur weigerden de Henegouwers Essevee helemaal de nek om te wringen toen ze in overtal op Bossut mochten afstormen, maar Allagui te lang talmde om een van zijn medemaats te bedienen en er buitenspel werd gefloten.

En plots is daar de 2-1

In de 66ste minuut kwam de aansluitingstreffer letterlijk uit de lucht gevallen. Bruno nam in één tijd een verre bal van de ingevallen Sissako over en werkte het leer met een boogbal enig mooi in doel. Bij de daaropvolgende actie schoot Mensah, in balbezit absoluut een meerwaarde, maar net naast. Opeens was Zulte Waregem weer springlevend. Weer Mensah probeerde Bruno af te zonderen voor Butez, maar de Waal trapte naast de bal en weg kans. Ook Berahino kende geen geluk: hij zag zijn poging van dichtbij gestopt door Butez. Aan de overkant redde Bossut de meubelen op een snedige counter.

Doelmannen onderscheiden zich

De kansen volgden elkaar in ijltempo op en Bruno vond alweer Butez op zijn weg. Bossut moest zich helemaal strekken op een poging van Osabutey. Wat een spannend slot! Thuiscoach Hollerbach besloot eieren voor zijn geld te kiezen en droeg zijn spelers de laatste 10 minuten op om vooral geen doelpunt meer te slikken.

En toch vond Zulte Waregem in de 90ste minuut nog een gaatje in het Henegouwse pantser. Na een hoekschop heerste de luchtmacht van Essevee en de pas ingevallen Oberlin werkte aan de tweede paal binnen: 2-2. Een gewonnen punt voor de West-Vlamingen.