Zulte Waregem nekt Eupen in slotkwartier met 2-3

Olivier Deschacht (SV Zulte Waregem) en Amara Baby (Eupen) tijdens de match op dinsdag 29 december.©JOHN THYS BELGA
Olivier Deschacht (SV Zulte Waregem) en Amara Baby (Eupen) tijdens de match op dinsdag 29 december.©JOHN THYS BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem is erin geslaagd om de laatste match van 2020 winnend af te ronden. Op het veld van Eupen leek het lange tijd niets te worden, want Musona had de thuisploeg met twee vrijschoppen op een dubbele voorsprong gezet. In het slotkwartier zette Essevee alles recht.

Francky Dury hield vast aan hetzelfde elftal dat zaterdag Cercle Brugge onder de knoet hield. Eupen was vastberaden zich niet door Essevee te laten ringeloren en startte enthousiast. Pogingen van Musona en Baby bleken onvoldoende efficiënt. Aan het halfuur was het toch raak via een vrije trap van dezelfde Musona. Eupen was de betere ploeg en kwam vlak voor de rust nog erg dichtbij de 2-0, maar Bostyn tipte de pegel van Heris over.

Dol slotkwartier

Met Dompé en Srarfi in de plaats van Kainourgios en Vossen, hoopte de Essevee-staf in de tweede periode op meer gevaar van de flanken. Zulte Waregem startte fel, maar kreeg het deksel op de neus toen Musona voor de tweede keer een vrije trap tegen de netten joeg: 2-0. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten. Opare knalde op de lat en een vrijschop van Dompé zeilde maar nipt naast.

Eupen kon nu nog meer op de counter speculeren en deed dat ook. N’Dri en Peeters waren gevaarlijk, maar verzuimden om de score nog op te drijven. Die missers zouden de thuisploeg zuur opbreken, want in de laatste 15 minuten kantelde de match volledig. Eerst zette de ingevallen De Smet Dompé op weg naar de 2-1. Zulte Waregem geloofde dat het nog kon en dat vertrouwen was volledig terecht. Seck reikte Bruno de 2-2. Amper 120 seconden later kopte Deschacht zowaar de 2-3 binnen .

Zes op zes

In blessuretijd kwam die zege niet meer in het gedrang. Zo boekt Essevee een 6 op 6 in de laatste twee duels van dit jaar. De ploeg mag met een vertrouwensboost de eerste duels van 2021, thuis tegen Moeskroen en op Waasland-Beveren, tegemoet kijken.

Eupen : Defourny, Koch, Amat, Miangue, Heris (73’ Beck), Peeters, Agbadou, N’Dri, Nuhu (63’ Embalo), Baby (79’ Koné) en Musona (79’ Prevljak).

Zulte Waregem : Bostyn, Deschacht, Humphreys, De Bock, Opare, Marcq, Seck, Govea (67’ De Smet), Kainourgios (46’ Srarfi, 89’ Pletinckx), Vossen (46’ Vossen) en Bruno (90+1’ Sissako).

Doelpunten : 34’ Musona 1-0, 57’ Musona 2-0, 75’ Dompé 2-1, 82’ Bruno 2-2, 84’ Deschacht 2-3.

Geel : 33’ Bruno, 56’ Seck, 60’ Koch, 80’ N’Dri, 86’ Prevljak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.