Zulte Waregem knoopt tegen Oostende weer aan met de zege

Essevee's Damien Marcq en Oostende's Francois Marquet.©DAVID PINTENS BELGA
Essevee's Damien Marcq en Oostende's Francois Marquet.©DAVID PINTENS BELGA
Bron: Belga

Zulte Waregem heeft zondag op de 23e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 (rust: 1-1) gewonnen van KV Oostende.

Essevee was na de recente nul op negen op zoek naar punten om zijn stek in de middenmoot veilig te stellen en de eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar de kopbal van Ibrahima Seck op voorzet van Gianni Bruno miste precisie. KV Oostende is echter niet voor niets de revelatie van dit seizoen en bij de eerste echte kans voor de bezoekers was het meteen raak in het Regenboogstadion: Fashion Sakala omspeelde doelman Louis Bostyn om vervolgens in het lege doel zijn twaalfde competitietreffer van het seizoen binnen te schuiven.

Blijven knokken

De thuisploeg bleef echter knokken op de Waregemse akker en met de rust in zicht was het Bruno die de bordjes in evenwicht hing: 1-1 en daar konden beide ploegen wel mee leven na een evenwichtige eerste helft. Ook na de pauze waren de teams aan elkaar gewaagd, maar het was toch Essevee dat de drie punten kon thuishouden. Randje buitenspel werd Jelle Vossen door Bruno op weg gestuurd richting doel, de voormalige Rode Duivel werkte oog in oog met Hubert koelbloedig af: 2-1.

Een deugddoende thuiszege voor Zulte Waregem, na drie nederlagen op rij. Met 33 punten komen ze op een met KV Mechelen gedeelde tiende plaats te staan. Oostende telt drie punten meer en staat daarmee op de achtste plaats.

Zondag in de vooravond is het nog uitkijken naar Hein Vanhaezebrouck, die met AA Gent op bezoek gaat bij zijn ex-club Anderlecht. De speeldag wordt zondagavond afgesloten met het duel tussen STVV en Cercle Brugge, in de onderste regionen van het klassement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten