Zulte Waregem hakt Cercle met half dozijn goals in de pan: 6-0

Essevee liet voor eigen volk geen spaander heel van Cercle Brugge. De amechtige bezoekers konden op geen enkel moment een vuist maken tegen een superefficiënt Zulte Waregem, dat wachtte tot de slotfase om de vereniging met een kater van jewelste op te zadelen. Larin en Bruno stonden elk twee keer aan het kanon in een partij die al voor het halfuur zo goed als bezegeld was.

© (Foto Belga)

Voor deze West-Vlaamse derby dropte Francky Dury Sissako en Björdal in de ploeg, ten nadele van Zarandia en Govea. Mensah behield het vertrouwen en hield de terugkerende Bürki op de bank. Bij Cercle verdwenen Panzo (roodgeschorst), Biancone, Foster, Coulibaly en Donsah uit het elftal. Ueda, Hazard, Saadi, Omolo en Fiore kregen het vertrouwen van Mercadal.

De bezoekers leefden onder de hoogspanning die de rode lantaarn sowieso met zich meebrengt en begonnen aan de partij in de wetenschap dat ze Eupen konden bijbenen in het klassement. Toch was het Essevee dat het heft in handen nam: Mensah zoefde een vrije trap net naast. Vlak voor het kwartier prikte Larin een assist van De fauw binnen na een knappe collectieve aanval: 1-0, exact één minuut nadat Saadi aan de overkant zijn openingsgoal wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Nog voor het halfuur leek de thuisploeg op rozen te zitten, toen Bruno zonder dralen de score verdubbelde na mooi voorbereidend werk van Larin.

Nonchalance

Het begin van een monsterscore? Toch niet, want er sloop nonchalance in het spel van de thuisploeg. Saadi slaagde er evenwel niet in dat af te straffen. Tekenend voor de offensieve onmacht van de vereniging, die onmiddellijk na de rust wel de teugels in handen nam. Peeters, Saadi en Gory namen Bossut vergeefs onder vuur.

In het laatste kwartier drukte Essevee het gaspedaal weer in en boorde de Brugse hoop zonder pardon de grond in. Eerst verzilverde Bruno een knappe collectieve aanval, minuten later verwerkte Taravel onhandig een center van Zarandia voorbij Badiashile: 4-0. De ingevallen Oberlin flirtte met de forfaitscore, Berahino zette ze wel op het bord door een pijnlijk aftasten in de groen-zwarte defensie genadeloos af te straffen. Foster mikte de eerredder – nou ja – op de dwarslat. In blessuretijd maakte Larin het half dozijn nog vol. Zulte Waregem mag met een berg vertrouwen de interlandbreak in, Cercle zit dieper dan ooit, coach Mercadal moet meer dan ooit vrezen voor zijn job.

Zulte Waregem: Bossut, Deschacht, Pletinckx, Mensah, De fauw, Sissako (58′ Govea), Seck, Björdal (65′ Zarandia), Bruno (78′ Oberlin), Berahino en Larin.

Cercle Brugge: Badiashile, Taravel, Ueda, Dabila, Fiore, Peeters, Omolo (70′ Mboula), Kouamé, Hazard, Saadi (62′ Foster) en Gory.

Doelpunten: 13′ Larin 1-0, 24′ en 73′ Bruno 2-0 en 3-0, 75′ Taravel 4-0 (own-goal), 85′ Berahino 5-0, 90+1′ Larin 6-0.

Geel: 9′ Bruno, 10′ Ueda, 76′ Peeters, 79′ Taravel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.