Zulte Waregem en Oostende spelen 1-1 gelijk

© belga

Essevee en KVO hielden elkaar na een evenwichtige partij ook op het scorebord in balans. Björdal opende op slag van rust de score voor Essevee, Guri prikte in het begin van de tweede helft de gelijkmaker tegen de touwen.

In een evenwichtige eerste helft waren de eerste kansen voor de bezoekers, maar Hjulsager en Guri mikten naast de kooi. Essevee reageerde met mogelijkheden voor Oberlin en Berahino, ook zij kregen de bal niet tegen de touwen. Nadat Sakala nog twee keer voorlangs had gemikt, mocht Essevee het van op de stip proberen nadat Sane Zarandia had neergetrokken in de zestien. Dutoit pakte de elfmeter van Oberlin, de rebound-kopbal van Walsh ging over. De slotfase was voor de thuisploeg: Zarandia zag zijn gekraakt schot naast gaan, maar vlak voor de koffie was het toch raak toen een schot van Björdal via Sane in doel verdween.

Na de rust hadden de kustjongens de meest aanvallende intenties. Dat leidde na tien minuten tot de gelijkmaker: Guri rondde een knappe actie van Hjulsager af. Op het uur verving Ingebrigtsen zijn hele ploeg. Rajsel had meteen een dot van een kans op de 1-2, maar mikte op de paal en vervolgens naast. In de slotfase toonde hij zich sneller dan Pletinckx, maar vond opnieuw het doelhout op zijn weg. Schelfhout moest in de laatste minuut nog een ultieme poging van Van Hecke uit zijn kooi ranselen.

(BV)

Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Humphreys (51′ Timotheou), Kainourgios (72′ Pletinckx), Walsh, Seck (51′ Marcq), Govea (65′ Van Hecke), Zarandia (65′ Nissilä), Berahino (65′ Soisalo), Bjordal (72′ Heylen), Oberlin (40′ De Smet).

KV Oostende: Dutoit (60′ Schelfhout), Capon (61′ Bataille), Faes (61′ Milovic), Skulason (61′ Ndenbe), Palaversa (61′ Neto), Sane (61′ Lombaerts), Vandendriessche (61′ Marquet), Hjulsager (61′ Banda), Canesin (61′ Boonen), Guri (61′ Rajsel), Sakala (61′ Vargas).

Doelpunten: 45′ Björdal 1-0, 55′ Guri 1-1.