Zulte Waregem en Cercle wel heel gulzig

Stef Peeters maakte de overgang van Zulte Waregem naar Cercle Brugge en is daarmee een van de 14 (!) aanwinsten van de Vereniging. © belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Senior writer Frank Buyse laat zijn licht schijnen op het aanstaande openingsweekend in de Jupiler Pro League.

Vanavond mag de kop eraf, in Limburg. Veel heeft KV Kortrijk niet te verliezen bij landskampioen Genk al kan je evengoed spreken van een reality check, na de uiterst voorspoedige voorbereiding – al blijft het wachten op een bijkomende doelman en vooral een spits. Maar CEO Matthias Leterme weet zeker dat de juiste vervanger voor Avenatti wordt gevonden, spreekt zelfs van nog drie of vier versterkingen, “beter dan wie we hebben”. Sportief allemaal goed nieuws dus, het blijft alleen wachten op de communicatie omtrent het nieuwe stadion die Joseph Allijns begin juni voor “binnen een paar weken” beloofde. De voorzitter had het vorige week op de voorstelling van de ploeg wel over het …. huidige stadion, “toch het gezelligste van België…?!”

Ook bij rivaal Zulte Waregem zijn ze best tevreden over hun stadion, wel danig vernieuwd. De Skyboxen zijn uitverkocht en de nieuwe hoofdtribune (kostprijs 16 miljoen euro) moet wachten: zoals beloofd gaan alle centen naar de versterking van de ploeg. En ze zijn gulzig bij Essevee, nu weer met het vastleggen van Oli Deschacht en Gianni Bruno. “Essevee heeft blijkbaar héél veel middelen”, aldus Hugo Broos. Kijk al maar uit naar het dubbelgesprek Broos-Leekens over onze West-Vlaamse eersteklassers volgende week in de krant.

KVK, Cercle en KVO zullen voor eerste puntengewin moeten wachten op speeldag 2, vrezen we

In elk geval zit Essevee daarmee al aan 11 aanwinsten, Dury en co moeten nu maar zaterdag tegen nieuwkomer Mechelen meteen tonen dat Essevee terug is. Maar nóg gulziger is Cercle Brugge, die zitten intussen al aan… 14 nieuwe spelers. Waarbij wel namen met allure: Peeters, Saadi, Biancone, Mboula… En de meesten kwamen laat, coach Mercadal verdient véél krediet om een heel nieuw elftal te bouwen. In dat licht is de komst van Standard geen cadeau, wordt de verplaatsing naar Oostende volgende week al een betere waardemeter. KVO moet zondag meteen naar Anderlecht. Ook Ingebrigtsen en co hebben bij Compagnie Kompany weinig of niets te verliezen.

KVK, Cercle en KVO zullen voor eerste puntengewin moeten wachten op speeldag 2, vrezen we. Al zijn er op zo’n eerste speeldag altijd verrassingen. Die verwachten we niet in Beveren, degradatiekandidaat nr 1. Want Club Brugge wordt door omzeggens iedereen als dé titelfavoriet naar voren geschoven en dan verliezen bij de club waar Clement zijn successen als T1 inzette, neen toch? Let the games begin!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.