Zuinige maar verdiende 1-0 zege voor Mandel United tegen Westhoek

Tegen de gang van het spel in kregen de bezoekers een dot van een kans in de derde minuut, maar de alleen doorgebroken Seppe Gantois zag zijn geplaatste bal stranden op de paal.

Dit was al bij al de enige doelrijpe kans die de bezoekers wisten te versieren over het geheel van de wedstrijd. Na die eerste kans van de bezoekers, nam de thuisploeg stilaan het heft in eigen handen en slaagde er vrij vlug in overwicht te behalen.

Onvoldoende dreiging

Mandel United voetbalde superieur, maar de meeste aanvallen zorgden voor onvoldoende dreiging. Op de twaalfde minuut trof Michiel Clyncke dan toch raak maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Op het half uur was er nog een leuke kans voor Seignez maar zijn schot was te zwak om de doelman te verrassen. Ook Daan Debouver kwam in schietpositie maar zijn schot werd afgestopt door een bos van benen.

Op de 35e minuut was het dan toch raak toen een aanval van op links leuk werd afgerond door de alleen gelaten Beyens. Twee minuten voor rust mocht ook Seignez nog eens uithalen maar zijn schot ging hoog over. Er werd dan ook gerust bij een meer dan verdiende 1-0.

Heerlijke lopbal

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg een rustig overwicht etaleren zonder echt gevaarlijk te zijn. In minuut 56 ging een kopbal van Mulliez nog nipt naast en ook Clyncke kon in de rebound na een schot van Seinez nog eens hard uithalen maar pal op de doelman. Op de 74′ minuut pakte Daan Debouver nog eens uit met een heerlijke lobbal die doelman Landot maar heel nipt over zijn doel kon duwen. In het laatste kwartier wisselde trainer Gevaert Daan Debouver voor Vandamme maar dit leek eerder een ingreep om tijd te winnen. In de laatste minuten zette Westhoek nog alles op alles maar de aanvalspogingen waren te slordig om Mandel nog in gevaar te brengen.

(CLY)

Opstelling: Laleman, Joos, Mulliez, Lorthiois, Debouver, Raes, Seignez, Pyck, Beyens, Tamsin en Clyncke