Verdediger Zorhan Bassong van Cercle Brugge naar Canada

Zorhan Bassong.© ACR
Zorhan Bassong.© ACR
Redactie KW

Het contract van Cercleverdediger Zorhan Bassong was voorbije zomer ten einde en hij kreeg bij groen-zwart geen verlenging. Als een vrije speler gaat hij nu bij de Canadese topclub Montreal Impact aan de slag.

Zorhan Bassong was een van de vele jonge beloftevolle Belgen die gewezen sportief directeur François Vitali naar Cercle liet komen in de hoop bij groen-zwart te kunnen doorbreken. Vitali werkt momenteel wat achter de schermen mee aan de sportieve uitbouw van het Franse Troyes AC in de Ligue 2, dat net als SK Lommel in ons land City Football Group als hoofdaandeelhouder heeft. Bij Troyes is overigens Kouamé als een gewezen speler van Cercle actief.

Belgische Canadees

Zorhan Bassong (21) kwam in januari vorig jaar naar Cercle. Vitali haalde hem toen weg bij het Franse Lille OSC. Voorheen doorliep de verdediger een deel van de jeugdreeksen bij Anderlecht en Moeskroen. De linksachter is een Belg met ook de Canadese identiteit omdat hij in Toronto werd geboren. Bernd Storck zag vorig seizoen wel wat in die jonge speler, maar liet hem begin dit jaar toch een stage meedoen met de Canadese ploeg en haalde zo zijn eerste nationale selectie tegen IJsland en Barbados.

Bij Montreal

Bij zijn terugkeer kon hij bij Cercle zijn profdebuut niet meer afdwingen. In zijn anderhalf seizoen op Cercle speelde hij dan ook veelal mee met de beloften. Nu gaat Bassong als een vrije speler in Canada aan de slag in de Major Soccer League, bij de topclub Impact in Montreal. Daar is Olivier Renard, vooral bekend van bij Standard, overigens sportief directeur. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier