Zonnebekenaar Maxim Quartier hoopt met FC Passendale in derde provinciale A te blijven

Er volgen nog bange weken voor FC Passendale in derde provinciale A. De ploeg van coach Gregory Werbrouck staat immers als voorlaatste gerangschikt en dreigt te degraderen. Dat wil ook de 26-jarige Maxim Quartier absoluut vermijden. Met de 4-0-nederlaag op het veld van Dikkebus deden Maxim en zijn ploegmaats alvast een slechte zaak.

Maxim Quartier. © WP

“De voorbije wedstrijden konden we telkens wedijveren met de tegenstander en zat er altijd enig puntengewin in. In Dikkebus was dat geenszins het geval. Iedereen kende een complete offday. De 4-0-eindcijfers zijn niet eens overdreven. Er waren wel verzachtende omstandigheden want naast de langdurige geblesseerden bleven ook Bavo Lobeau, Brecht De Neve, Gunnar Decat en Jordi Sagaert langs de kant door schorsing en Mahoney Deckmyn door een blessure. Gelukkig keren zij allemaal terug voor de komst van een topper en titelkandidaat als Westrozebeke. Op ons kleine thuisterrein kunnen we allemaal net dat tikkeltje meer; hopelijk vertaalt dit zich dan eens in puntenwinst”, zegt de postbode uit Zonnebeke.

Zolang het mathematisch kan, blijven we in het behoud geloven, maar iedereen beseft dat het heel moeilijk zal worden

Deze week start het bestuur met de verkennende gesprekken naar volgend seizoen toe. “Om eerlijk te zijn, heb ik daarover nog niet nagedacht. Wellicht wacht ik tot ik weet wie blijft en niet.”

Ploegmaat Yannick Aliette, die zondag tegen Dikkebus alleen in de spits stond, twijfelt ook nog. “Aangezien ik nog niks hoorde van het bestuur, laat ik alle opties open. Het kan dus zeker zijn dat ik hier straks vertrek, maar contacten met andere ploegen zijn er nog niet geweest. Eerst wil ik de club nog proberen te helpen aan het behoud in derde, wat niet gemakkelijk zal zijn. De achterstand op de derde laatste, Diksmuide B, bedraagt immers nog steeds vijf punten, wat veel is voor een ploeg die in achttien matchen nog maar zes punten behaalde.” (SBR)

Zaterdag 18 januari om 19 uur: FC Passendale – SK Westrozebeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.