Zondag is er voor de vierde keer The Sparkle in Oostende

Redactie KW

Komende zondagnamiddag 3 juni wordt in Thermae Palace voor het vierde jaar op rij gezocht naar de beste speelster van onze Belgische voetbalcompetitie voor dames. Op de erelijst staan al Tessa Wullaert, Aline Zeler en Lien Mermans. Er wordt ook gezocht naar de beste belofte en de beste doelvrouw. Het initiatief gaat uit van BFC, Belgian Football Coaches, onder leiding van Oostendenaar Rudy Benthein.

“Het is voor de vierde keer dat we op zondag 3 juni op zoek gaan naar het grote talent in het Belgische damesvoetbal. In eerste instantie stond ik er een beetje alleen voor, met de organisatie in het stadhuis van Oostende, maar op korte tijd heb ik van alle kanten steun gekregen. We hebben een organisatiecomité op poten gezet met Jeremias Janssens, Patricia Pardon en Luc Calleeuw. Gino Billiau is de penningmeester, Tina Tyteca verzorgt de website en ook mijn zoon, William, zetelt in het bestuur. We krijgen de steun van talrijke medewerkers en ook van de Belgische voetbalbond en van de media.”

“Sinds vorig jaar mochten we ons voetbalfestijn, dankzij uitbater Mark Vanmoerkerke, organiseren in het prestigieuze Thermae Palace hotel. Ook dat is een flinke stap vooruit voor ons event, dat op vraag van onze voetbaldames beperkt blijft tot een eenvoudige proclamatie met nadien een receptie. Alle clubs zijn uitgenodigd om het damesvoetbal en The Sparkle maximaal te promoten.”

275.000 speelsters

“We willen er liever geen show met diner van maken, zoals wel bij De Gouden Schoen het geval is. We staan open voor samenwerking, maar ons event blijft Belgisch en van ons. Het aantal speelsters in ons land is uitgegroeid tot 275.000 en zij verdienen The Sparkle.”

“De genomineerden voor de drie categorieën zijn inmiddels bekend gemaakt door de organisatie. Elk team mocht per categorie een van zijn speelsters nomineren. Er zijn vijf nominaties per categorie. De beste drie komen op het podium. De winnaar ontvangt The Sparkle. De beste doelvrouw krijgt haar trofee uit handen van Jean-Marie Pfaff. Er zijn ook trofeeën voor de beste doelschutters”, besluit voorzitter Rudy Benthein. (FRO)

De genomineerden

Beste speelster: Laura De Neve (RSC Anderlecht), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lauren Huys (KSK Heist), Celien Guns (OH Leuven) en Charlotte Cranshoff (Standard Luik).

Beste doelvrouw: Ines Fernandes (RSC Anderlecht), Rani Coenen (RC Genk Ladies A), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Biba Goovaerts (KSK Heist), Louise Van Den Bergh (OH Leuven) en Lisa Lichtfus (Standard Luik).

Beste belofte: Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (RC Genk Ladies A), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Jeniffer Waeckens (KSK Heist), Celien Guns (OH Leuven), Zoë Van Eynde (Standard Luik).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.