Zolotic Speler van het Jaar bij KSV Roeselare

Nermin Zolotic eind januari tegen Tubeke, waar KSV Roeselare zondag een eerste belangrijke wedstrijd tegen speelt in play-off III. © BELGA
Redactie KW

Op de eerste speeldag van de nacompetitie in de degradatiestrijd wacht KSV Roeselare zondag meteen een zware en duidelijke opdracht in het Stade Leburton van Tubeke: zeker niet verliezen! Winnen zet de deuren volledig open richting behoud. Intussen werd Nermin Zolotic (25) door de supporters verkozen tot Speler van het Jaar.

Hoe leeft de kersverse Speler van het Jaar naar de eerste wedstrijd in play-off III toe?

Nermin Zolotic: “Verliezen is volledig uit den boze, een gelijkspel is zeker geen drama, maar ik wil altijd winnen en voor de drie punten gaan. Gedrevenheid is een van mijn grootste kwaliteiten. Ik geef nooit op. Ik ben niet de man van grote woorden en vele interviews, maar van concrete daden.”

Voel je je hier al wat thuis na bijna drie seizoenen op Schiervelde?

“Heel zeker. Ik werd hier vanaf het eerste moment door iedereen aanvaard en de stad bevalt me. Ik woon hier graag in de dichte nabijheid van het centrum. Schiervelde ligt in nauwelijks op een boogscheut van waar ik verblijf. Ik woon hier alleen, mijn Bosnische vriendin verblijft in ons thuisland en we proberen elkaar regelmatig te bezoeken en te zien. In mijn vrije tijd kijk ik graag TV, series boeien mij geweldig. Ik kan uren aan het toestel geboeid blijven. Voetbal volgen op de televisie is dan weer niet echt mijn ding. Als het mooi weer is wandel ik graag in mijn vrije tijd door het centrum. Zet ik me op een terrasje met een koffie. Daar beleef ik echt plezier aan.”

Ik ben iedereen heel dankbaar voor deze erkenning. Ik had helemaal niet verwacht

Op de Breughelavond van de Bagoe Kids Club kozen de talrijke aanwezige supporters jou tot Speler van het Jaar. Wat doet dat met een mens?

“Er stak een heel warm gevoel bij mij op. Ik was heel emotioneel. Het pakte mij tot diep in het hart. Ik ben iedereen heel dankbaar voor deze erkenning. Ik had helemaal niet verwacht dat dit mij te beurt zou vallen. De keuze had ook op een andere teamgenoot kunnen vallen. Dat men voor mij koos, heb ik te danken aan mijn tomeloze inzet. Ik geef me zowel op de training als in de wedstrijden voor meer dan de 100 procent. Dat gaf de doorslag.”

Wat waren tot dusver je beste momenten bij KSVR en wat waren de slechtste herinneringen hier?

“Zonder meer dat eerste fantastische seizoen hier. We waren de beste ploeg van de reeks. Ik zelf beleefde een super seizoen, jammer dat we toen een dipje kenden in aanloop naar en in die finale, waardoor we de promotie misten. Ik baal wel over de laatste twee seizoenen. We moeten tweemaal strijden tegen de degradatie en dat zint me niet. Vooral de trainerswissels dit seizoen liggen me zwaar op de maag.”

Mijn beste voetbaljaren komen er nog aan. Ik wil hogerop

Je bent nu 25 en binnen enkele maanden 26. Heb je al even nagedacht over je verdere voetbaltoekomst?

Ik ben ambitieus, ik wil graag terug naar 1A en dat het liefst volgend seizoen met KSVR. Daar ligt mijn toekomst. Ik ben dan in mijn laatste contractjaar en Roeselare is een club naar mijn hart. Mijn beste voetbaljaren komen eraan, ik wil hogerop, maar ik wil eerst het varkentje Tubize wassen en de rest van play-off III succesvol afronden.”

(FBR)

Zondag 24 maart om 16 uur: AFC Tubeke – KSV Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.