Zo wint België ook van Denemarken

Christian Benteke, Eden Hazard, Axel Witsel and Jeremy tijdens de meest recente training.©BRUNO FAHY BELGA
Christian Benteke, Eden Hazard, Axel Witsel and Jeremy tijdens de meest recente training.©BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap is nog maar half verteerd maar België moet op donderdag al opnieuw aan de bak. Donderdag wacht met Denemarken op papier de lastigste tegenstander, het nummer 10 van de FIFA-ranglijst. Vijf tips om ook op donderdag de partij al winnend af te sluiten.

1. Sterspeler Eriksen ontbreekt

De beelden van zaterdagavond kleven nog op eenieders netvlies. Christian Eriksen kreeg net voor de rust tegen Finland af te rekenen met een hartstilstand. Godzijdank kon de reanimatie snel opgestart worden en is Eriksen buiten levensgevaar. Dat neemt niet weg dat Eriksen de absolute topspeler is bij de Denen. Bij de laatste 77 Deense goals was Eriksen 30 keer rechtstreeks betrokken. Allemaal relatief natuurlijk na de horrorbeelden van zaterdag maar op voetbalvlak een serieus gemis voor de Denen.

2. Hoe reageren de ploegmaats?

Na een oponthoud van twee uur moesten de ploegmaats van Eriksen terug aan de bak voor de resterende speeltijd tegen de Finnen. Finland, het zwakke broertje van de reeks, ging met de overwinning lopen. Doelman Schmeichel had een absoluut topseizoen bij Leicester maar ging knullig in de fout bij de tegengoal. Middenvelder Hojberg schoot erg zwak in vanop de stip. Allemaal wellicht te maken met de gebeurtenissen van Eriksen. Kunnen de Denen donderdag wel een vuist maken of schuilt er gelatenheid in hun hoofden?

3. Oppassen bij hoekschoppen

De Denen kiezen er vaak voor om bij hoekschoppen iedereen in de kleine rechthoek te posteren. De hoekschopnemer van dienst probeert dan de bal tussen doellijn en kleine rechthoek te zwiepen. Veel volk bijeen op een kleine ruimte kan tot gevaarlijke situaties leiden. Opletten geblazen dus voor Courtois en zijn defensie.

4. Denen mogen niet verliezen

De onverwachte nederlaag tegen Finland leidt ertoe dat Denemarken absoluut niet mag verliezen tegen onze Rode Duivels. Dat betekent dat ze wellicht aanvallender aan de aftrap zullen moeten komen dan aanvankelijk voorzien. Onze Duivels hebben al voldoende getoond om dodelijk te zijn in de omschakeling en er zal wellicht dus ruimte komen. Lukaku wrijft zich nu al in de handen.

5. Eigen sterkte

De Rode Duivels staan inmiddels bijna drie jaar op de eerste plaats van de wereldranking. Tijdens de kwalificaties legden ze een foutloos parcours af. Talent is er bij overvloed en wellicht zal ook De Bruyne speelfit geraken, misschien maakt zelfs Witsel zijn eerste speelminuten. Eden Hazard zal ook verder groeien in het tornooi. Onze Duivels hoeven niemand te vrezen en zijn ook tegen de Denen favoriet voor de overwinning.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.