https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zit VK Adegem straks zonder veld?

VK Adegem staat voor een onzekere toekomst. De eigenaar van de terreinen wil die verkopen en aan de accommodatie zijn grote kosten. (foto LV)
VK Adegem staat voor een onzekere toekomst. De eigenaar van de terreinen wil die verkopen en aan de accommodatie zijn grote kosten. (foto LV)
Redactie KW

VK Adegem en VK Akkers Middelburg zullen de eerste voetbalploegen zijn waarmee het schepencollege wil zoeken naar oplossingen voor hun problemen.

Toen in 2019 de nieuwe meerderheid (Open VLD, N-VA en De Merlaan) was geïnstalleerd, klopten ook de plaatselijke voetbalploegen bij het nieuw bestuur aan met hun bestaande problemen. Het bestuur besliste toen om de problemen niet per ploeg maar globaal aan te pakken.

De gemeente nam een professor onder de arm. Die zou in gesprek gaan met de ploegen afzonderlijk en daarna verslag uitbrengen bij het schepencollege. Uit het verslag dat het schepencollege van de professor had gekregen bleek dat de problemen bij KVK Adegem en VK Akkers Middelburg het dringends waren. Bij VK Adegem zijn er niet alleen grote kosten aan de accommodatie.

De ploeg huurt het terrein waarop gespeeld wordt en de eigenaar wil die grond voor de prijs van bouwgrond verkopen. De voetbalploeg is financieel niet in staat om de terreinen te kopen. Bij VK Akkers Middelburg is parkeren in de omgeving van het voetbalveld een groot probleem. De oplossing van de problemen zou voor het schepencollege een prioriteit worden.

Praten over fusies

“Na de twee gesprekken met de professor is er ook een overlegmoment geweest met het schepencollege. Daarna hebben wij uit die hoek niets meer gehoord”, vertelde Peter Tackaert secretaris van VK Akkers Middelburg. Voor burgemeester Bart Van Hulle toont het verslag duidelijk aan dat er meer samenwerking moet komen tussen de Maldegemse voetbalploegen.

“Vijf ploegen in de provinciale competitie is te veel voor Maldegem, een gemeente met ongeveer 25.000 inwoners. Praten over fusies ligt zeer gevoelig bij onze voetbalploegen. Het staat echter vast dat nauwere samenwerking tussen de ploegen het belangrijkste gespreksonderwerp bij het gezamenlijk overleg zal worden”, legde de burgemeester uit.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.