Zesde opeenvolgende winst voor Royal Knokke FC

Alessio Staelens en Simon Savaete scoorden. © Bart

De laatste nederlaag van de jongens van Yves Van Borm dateert van 17 maart, toen werd met 1-0 verloren in Dessel Sport. Tegen laatstgenoemde opponent namen de kustjongens revanche in de nacompetitie en zegevierden met 1-2.

Qua kansen waren de bezoekers in het voordeel tijdens de eerste helft. De pressie leverde al vroeg de openingstreffer op, acrobatisch gescoord door Alessio Staelens, na schitterend voorbereidend werk van Aaron Dhondt. Vervolgens spatten prachtacties van achtereenvolgens Maxim Vandewalle en Aaron Dhondt tegen het doelhout. Dessel Sport liet zich evenmin onbetuigd maar een secure doelman Justin Verlinden keepte sterk. Slechts William Baeten kon hem vloeren met een onhoudbare schuiver. Ruststand: 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft maakte Dessel Sport zijn thuisreputatie waar en pakte uit met steriele druk. In de omschakeling toonde Knokke zich aarts gevaarlijk. Het winnende doelpunt kwam tot stand in het slotkwartier. Tjendo De Cuyper pakte uit met een gemeten voorzet en Simon Savaete toonde zich sneller dan zijn bewaker: hij kopte feilloos de 1-2 tegen de netten. Knokke hield vervolgens stand via een prima organisatie en sprokkelt achttien op achttien.