https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zes op een rij voor KV Kortrijk tegen de buren van Zulte Waregem

© belga
Christof Decraene

Kortrijk won probleemloos met 2-0 en wint zo voor de zesde opeenvolgende keer van de buren van Zulte Waregem.

Strijd en passie, de fans van KV Kortrijk lieten voor aanvang van de derby tegen de Waregemse buren in een spandoek weten wat ze van hun idolen verwachtten. De passie was er, de strijd ook, zeker van de thuisploeg. Na drie minuten werd een goal van Ocansey afgekeurd, op het kwartier werd diezelfde Ocansey foutief gestuit in de zestienmeter en Mboyo trapte Kortrijk vanop elf meter op voorsprong. Ook daarna was het al Kortrijk wat de klok sloeg en opnieuw werd een goal afgekeurd, dit keer vanwege handspel van Gary Kagelmacher. Zo bleef het aanvankelijk bij 1-0, Zulte Waregem kon amper dreigen. En toen Berahino in minuut 38 tegen een tweede gele kaart aankeek, zou het al helemaal moeilijk worden voor de bezoekers.

En dat bleek ook na de pauze. De waardeverhoudingen aan de rust waren al duidelijk en die werden mede door dat spelersoverwicht nog extra in de verf gezet. Zulte Waregem kon alleen dreigen met een schot van Seck, maar Bruzzese bokste weg. Al kon ook de thuisploeg echter aanvankelijk amper kansen creëren. Lepoint kwam al vroeg in die tweede helft een fractie van een seconde te laat om een voorzet binnen te duwen. De 2-0 kwam er daarna toch, maar alleen omdat het schot van Van Der Bruggen afweek, Bossut was kansloos. Halfweg de tweede periode kreeg Fraser Hornby twee goede kansen, maar Bossut stond even veel keer pal.

Kortrijk bleef de betere ploeg, de ploeg die het meeste initiatief nam, maar de spelers van de thuisploeg vonden het welletjes. Het werd 2-0, na de vijf overwinningen tegen de Waregemse buren vorig seizoen zet Kortrijk dus zijn derbyzeges gewoon voort.

KV Kortrijk – Zulte Waregem 2-0

KV Kortrijk: Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Rougeaux, Mboyo, Hornby (86′ Ajagun), Van Der Bruggen, Lepoint (70′ Stojanovic), De Sart, D’Haene, Ocansey (89′ Azouni).

Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Mensah, Sissako, Larin, Bruno, Bjordal (46′ Boudry), Seck, Pletinckx (79′ Oberlin), Berahino, Deschacht.

Doelpunten: 14′ Mboyo 1- (pen.), 53′ Van Der Bruggen 2-0.

Gele kaarten: Lepoint, Mensah, Berahino, Deschacht, Pletinckx.

Rode kaart: 38′ Berahino( 2x geel).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.